De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Veiligheid of privacy Door: Pieter van Empel & Bayron van den Boomen.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Veiligheid of privacy Door: Pieter van Empel & Bayron van den Boomen."— Transcript van de presentatie:

1 Veiligheid of privacy Door: Pieter van Empel & Bayron van den Boomen

2 Veiligheid in Nederland Camera’s voor veiligheid  minder privacy Nederland is een vrij land, mensen hebben recht op privacy maar ook op veiligheid. “veiligheid gaat voor privacy” Je kan nooit overal camera’s hangen

3 Privacy in Nederland De wens onbespied en onbewaakt te leven Bescherming van persoonsgegevens Je hebt in Nederland geen algemene wet over privacy, wel wetten waarin aspecten van privacy voorkomen. De bekendste is: wet bescherming persoonsgegevens. Die regelt hoe gegevens moeten opgeslagen en verwerkt worden.

4 Gegevens verzamelen De overheid en heel veel organisaties verzamelen gegevens, Enquêtes, accounts en social media zijn voorbeelden van gegevens. Ook de overheid maakt gebruik van gegevens, in de zorg kijken ze naar je verleden om zo meer zekerheid te kunnen hebben en de overheid kan soms zelfs criminelen opsporen met bepaalde gegevens.

5 conclusie Er is geen belangrijkste tussen deze 2, Ten eerste is het een mening wat belangrijker is. Ten tweede kan je nooit 100% privacy of veiligheid hebben, dat is gewoon niet meer menselijk. Onze meningen: Pieter: veiligheid Bayron: veiligheid


Download ppt "Veiligheid of privacy Door: Pieter van Empel & Bayron van den Boomen."

Verwante presentaties


Ads door Google