De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Les 3 De keizer en andere goden Gemaakt door: Nikki, Chanell, Cas, Tim en Roan.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Les 3 De keizer en andere goden Gemaakt door: Nikki, Chanell, Cas, Tim en Roan."— Transcript van de presentatie:

1 Les 3 De keizer en andere goden Gemaakt door: Nikki, Chanell, Cas, Tim en Roan

2 Inleiding  Stap 1 De oude goden  Stap 2 Meer en meer goden  Stap 3 Christenen vervolgd  Stap 4 Constantijn droomt

3 Stap 1 De oude goden De belangrijkste god van de Romeinen was Jupiter, hij was de god van de hemel. De romeinen dachten dat Jupiter zorgde voor de regen en zonneschijn. De Romeinen dachten dat als Jupiter boos was dat hij zorgde voor het donderen en bliksemen. De broer van Jupiter heette Neptunus, hij was de god van de zee. Als hij boos was zou ik maar niet op zee gaan varen! De dochter van Jupiter was Venus. Zij was de godin van de liefde, zij zorgde dat mensen gelukkig waren en plezier hadden. De Romeinen noemden haar, de moeder van ons volk. Mars was de god van de oorlog. Hij zorgde ervoor dat mensen gingen vechten met elkaar en hij zorgde ook dat ze weer ophielden.

4 Stap 2 Meer en meer goden Keizer Augustus verklaarde dat generaal Julius Caesar na zijn dood god was geworden. Hij vernoemden een ster naar Julius. En hij lied ook een mooie tempel bouwen voor de god Julius. Ze wilden al als god vereerd worden terwijl ze nog leefden. De Romeinen vonden zichzelf het meest godsdienstige volk van de wereld. En misschien was dat ook wel zo. In Rome bouwden ze een grote tempel: het Pantheon. Dat betekent: tempel voor alle goden. Ze bouwden voor de zekerheid nog een tempel, die heette: tempel-voor-de-god-voor-wie-we-vergeten-zijn- een-tempel-te-bouwen!

5 Stap 3 Christenen vervolgd De christenen geloofde dat er maar een god was en dat Jezus Christus zijn boodschapper was. De christenen kwamen uit het oosten van het Romeinse Rijk. Maar er woonde ook veel christenen in Rome, dat was immers de belangrijkste stad in die tijd. Daar gingen mensen wonen omdat er werk was. De Romeinen vonden de christenen maar raar. Misschien wilden ze de keizer wel aanvallen! Daarom werden ze gevangengezet. De christenen hadden het moeilijk in Rome. Steeds meer christenen gingen zich verstoppen. Ze beschermde hun god in grotten onder de grond van Rome, daar waren ook de doden begraven. Die grotten heten: Catacomben, je kunt de Catacomben nu nog bezoeken.

6 Stap 4 Constantijn droomt Constantijn moest vaak oorlog voeren. Op een nacht voor een veldslag droomde hij: dat hij een teken zag van een kruis. Hij hoorde een stem die zei: Met dit teken zul je overwinnen. De volgende dag begon de veldslag. Alle soldaten van Constantijn droegen op hun schild een kruis en Constantijn won! Keizer Constantijn zorgde ervoor dat de christenen niet meer werden vervolgd. Er kwamen steeds meer christenen. Constantijn bouwden veel kerken voor de christenen. De tempels voor de Romeinse goden hadden geen nut meer. Veel tempels werden afgebroken, van sommige tempels werden kerken voor de christenen gemaakt. Waar vroeger werd geofferd aan Jupiter of Venus, werden nu christelijke teksten voorgelezen.

7 Dit was onze presentatie wij hopen dat het leuk was zijn er misschien nog vragen?


Download ppt "Les 3 De keizer en andere goden Gemaakt door: Nikki, Chanell, Cas, Tim en Roan."

Verwante presentaties


Ads door Google