De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

*Welzijn. Medewerkers met een gezonde levensstijl en voldoende uitdaging in hun werk zijn over het algemeen gemotiveerd en productief. *Ziektekosten *Preventief.

Verwante presentaties


Presentatie over: "*Welzijn. Medewerkers met een gezonde levensstijl en voldoende uitdaging in hun werk zijn over het algemeen gemotiveerd en productief. *Ziektekosten *Preventief."— Transcript van de presentatie:

1 *Welzijn. Medewerkers met een gezonde levensstijl en voldoende uitdaging in hun werk zijn over het algemeen gemotiveerd en productief. *Ziektekosten *Preventief *Waarom Wandelcoaching? *Waarom bij mij? Preventie is beter dan genezen! www.wandelbeleving.nl Astrid Oderkerk, info@wandelbeleving.nl telefoon: 06-22743470info@wandelbeleving.nl

2 Welzijn. Een eerste stap naar een gezonde levensstijl, begint bij jezelf! Ben jijzelf ondernemend en sportief. Wat is jouw passie?. Gevarieerd en gezond eten, dat begint al in jullie kantine.

3 www.arboportaal.nl/onderwerpen/wet-verbetering-poortwachter Ziektekosten: EUR 250,00 kost een zieke medewerker je gemiddeld per dag + de tijd en moeite van de verzuimbegeleider.

4 Wat kan je als werkgever preventief doen voor je medewerker? Enkele voorbeelden: - Wekelijks fruit op de afdeling laten bezorgen - Arbo-deskundigen preventief uitnodigen op de werkplek voor controle van de werkhouding. Verstellen en instellen van bijvoorbeeld een bureaustoel. - Aansluiting maken bij een sportschool of andere sportieve verenigingen. Denk daarbij vooral aan out-door. - De kwaliteiten van je medewerker versterken en promoten, waarbij de focus ligt op uitdaging en haalbare afspraken. Dat motiveert en geeft energie.

5 Waarom wandelen en coachen? Wandelen, jij bepaalt de afstand en de route. Coachen, de natuur spiegelt jouw emotie.

6 Waarom wandelcoaching: Door ademhalings- en wandeltechnieken breng ik je in het hier en nu. Dit doe ik door je heel bewust te maken van alles wat er is. Je voetstappen, ademhaling, hartslag, snelheid, geluiden, geuren en de omgeving. Hierdoor wordt je heel bewust van jezelf en alles om je heen. Daardoor kom je heel dicht bij jouw eigen gevoel. Dat is de kracht van wandelcoaching. Wandelen met of zonder hulpvraag: Praten gaat tijdens het wandelen een stuk makkelijker omdat je de ruimte hebt. Eventuele stiltes voelen comfortabeler omdat jouw energie lucht krijgt. Bewustwording: Als je letterlijk een nieuw pad kiest of een heuvel bewandeld kan dat je inzichten geven in je huidige leven en keuzes. Vertrouwen en loslaten is heel goed te voelen tijdens het wandelen met gesloten ogen. Ontstressen: Tijdens het wandelen maakt je lichaam endorfine aan en voel je jezelf als vanzelf lichter. Je ontstresst. Een stap dichter naar jezelf.

7 Waarom bij mij? Ik ben: -een goede luisteraar -geïnteresseerd en gepassioneerd -geduldig -open -behulpzaam -gevoelig Ik werk altijd met het gedachtengoed dat je een ander niet kan veranderen. Daar wil ik mee zeggen, praat alleen over jezelf. Wat wil jij? Wat heb jij nodig? Wat moet je daarvoor doen? Mijn ervaring is, als jij precies weet wat je wilt en wat jou gelukkig maakt, anderen jou graag willen helpen dat te realiseren. Je trekt je wens/verlangen daarmee aan als een magneet. Wandel je eigen pad.


Download ppt "*Welzijn. Medewerkers met een gezonde levensstijl en voldoende uitdaging in hun werk zijn over het algemeen gemotiveerd en productief. *Ziektekosten *Preventief."

Verwante presentaties


Ads door Google