De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Noodoproep. Gewoon weten Noodoproep 1.Wat is een noodoproep? 2.Wanneer plaats je een noodoproep? 3.Hoe plaats je een noodoproep? 4.Waar komt de noodoproep.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Noodoproep. Gewoon weten Noodoproep 1.Wat is een noodoproep? 2.Wanneer plaats je een noodoproep? 3.Hoe plaats je een noodoproep? 4.Waar komt de noodoproep."— Transcript van de presentatie:

1 Noodoproep

2 Gewoon weten

3

4 Noodoproep 1.Wat is een noodoproep? 2.Wanneer plaats je een noodoproep? 3.Hoe plaats je een noodoproep? 4.Waar komt de noodoproep terecht? 5.Wat zien en horen je collega’s bij een noodoproep? 6.Beëindigen noodoproep 7.Noodoproep in Direct Mode (DMO) 8.Noodoproep en busy 9.Aandachtspunten

5 Wat is een noodoproep? Noodoproep = Oproep die je plaatst in de gespreksgroep en die door de meldkamer met absolute voorrang wordt behandeld.

6 Wanneer plaats je een noodoproep? Een noodoproep plaats je in situaties die (levens)bedreigend zijn voor jezelf of je collega.

7 Wanneer plaats je een noodoproep?

8 Hoe plaats je een noodoproep?  Druk 1,5 tot 3 seconden de noodknop in.  Microfoon gaat automatisch 10 tot 15 seconden open (‘automatisch zenden’).  Druk geen spreeksleutel in: je hebt direct contact met de meldkamer.  Geef locatie en aard van het incident door.  De meldkamer zet acties uit voor hulp.

9 Waar komt de noodoproep terecht? De noodoproep komt binnen in de meldkamer die de betreffende gespreksgroep in beheer heeft. Let op dat je goed schakelt!

10 Waar komt de noodoproep terecht?

11 Wat zien en horen je collega’s? Collega’s in dezelfde gespreksgroep:  zien de noodoproep op het display  horen een toon en het gesprek van de collega in nood  kunnen niet praten zolang ‘automatisch zenden’ actief is

12 Wat zien en horen je collega’s?

13 Beëindigen noodoproep  Overleg met de centralist en geef aan wanneer de noodoproep kan worden beëindigd.  Sluit de noodoproep af - indien noodzakelijk - door op de ‘einde’ toets te drukken.  Door middel van een ‘knockdown’ brengt de centralist de gespreksgroep terug in de standaardprioriteit.

14 Noodoproep in Direct Mode (DMO)  Als je een noodoproep plaatst in DMO dan komt de noodoproep niet in de meldkamer aan.  Je collega’s in de DMO gespreksgroep zien wel de noodoproep. Je ISSI nummer is zichtbaar voor de collega’s.

15 Noodoproep en busy  Een noodoproep komt ook door wanneer er sprake is van een busy.  De gespreksgroep waarin de noodoproep is geplaatst, krijgt en houdt de hoogste prioriteit tot de centralist een ‘knockdown’ geeft.

16 Aandachtspunten  Doe een noodoproep als jij of een collega in een (levens)bedreigende situatie zit.  Meldkamer behandelt noodoproep met absolute voorrang.  Noodoproep komt altijd door bij een wachtrij.  Noodoproep belet andere collega’s 10-15 seconden om te spreken.  Noodoproep in DMO komt niet aan bij de meldkamer, wel bij collega’s in je DMO gespreksgroep.

17 Gewoon bespreken  Heb je wel eens een noodoproep gedaan? Hoe ging dat?  Heb je wel eens per ongeluk een noodoproep gedaan? Hoe kwam dat? Wat doe je als dit gebeurt?  Welke essentiële informatie moet je aan de meldkamer doorgeven als je een noodoproep plaatst?

18  In welke situaties mag je een noodoproep plaatsen?  Wat is een ‘hot mike’?  Een vliegtuig is neergestort. Diverse hulpverleners zijn druk in de weer om mensen uit de wrakstukken te redden. Een van de gewonde slachtoffers is woedend op de piloot die het vliegtuig uit strompelt en grijpt de piloot stevig bij zijn keel vast.  Is in dit geval het gebruikmaken van de noodoproep juist? Gewoon bespreken

19  Welke handeling moet een collega verrichten na de afhandeling van een noodoproep?  Wat is een ‘knock down’?  Wat is het gevolg als een collega vergeet om de portofoon te resetten als dit wel is voorgeschreven? Gewoon bespreken

20 Gewoon proberen  Schakel de porto naar DMO.  Eén persoon geeft een noodoproep. Wat gebeurt er als er nog iemand een noodoproep plaatst? Wat zou er bij de meldkamer gebeuren?  Anderen, wat zie/hoor je?

21 Praktische informatie die je helpt nog beter gebruik te maken van je porto. Kijk op www.portogewoon.nl


Download ppt "Noodoproep. Gewoon weten Noodoproep 1.Wat is een noodoproep? 2.Wanneer plaats je een noodoproep? 3.Hoe plaats je een noodoproep? 4.Waar komt de noodoproep."

Verwante presentaties


Ads door Google