De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Thema 3. Had ik de liefde niet - ik zou niets zijn ‘Heb de Heer, uw God, lief met heel uw hart en met heel uw ziel en met heel uw verstand. Dat is.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Thema 3. Had ik de liefde niet - ik zou niets zijn ‘Heb de Heer, uw God, lief met heel uw hart en met heel uw ziel en met heel uw verstand. Dat is."— Transcript van de presentatie:

1 Thema 3

2

3

4 Had ik de liefde niet - ik zou niets zijn ‘Heb de Heer, uw God, lief met heel uw hart en met heel uw ziel en met heel uw verstand. Dat is het grootste en eerste gebod. Het tweede is daaraan gelijk: heb uw naaste lief als uzelf.’

5 Doe anderen niet aan wat je zelf niet fijn vindt.

6 Niet een van jullie gelooft echt voordat hij voor zijn broeder verlangt wat hij voor zichzelf verlangt. Wat is het verschil tussen hemel en hel? Kunnen wij voor elkaar een hemel op aarde maken?

7 Wie wens je vrede en geluk? Alleen je vrienden of ook hen die jou met modder besmeuren? Er is geen weg naar de vrede, vrede is de weg. Heb je vijanden lief en bid voor wie je vervolgt. Als je alleen je broers groet, waarin doe je dan meer dan het gewone?

8 Als ze je bekogelen met tomaten, begin dan een groentestal. Haat wordt niet door haat overwonnen; haat wordt door liefde overwonnen.

9 ‘Meester, God heeft ons niet voor niets ogen gegeven.’ ‘Dat is waar,’ antwoordde de meester. ‘En hij heeft ons ook oogleden gegeven.’ Hoe kun je tegen anderen zeggen: ‘Laat mij de splinter in je oog verwijderen’, terwijl je de balk in je eigen oog niet ziet? Verwijder eerst de balk uit je eigen oog. Pas dan zal je scherp genoeg zien om de splinter in het oog van je broeder of zuster weg te halen.

10 ‘Wanneer weet men dat de nacht voorbij is en de dag aanbreekt?’ ‘Als we in de vreemdeling onze broeder herkennen.’ Als je in de liefde gelooft, geloof je genoeg.


Download ppt "Thema 3. Had ik de liefde niet - ik zou niets zijn ‘Heb de Heer, uw God, lief met heel uw hart en met heel uw ziel en met heel uw verstand. Dat is."

Verwante presentaties


Ads door Google