De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Wikimedia Les 1. Wat is Wikimedia? Weten we het nog?

Verwante presentaties


Presentatie over: "Wikimedia Les 1. Wat is Wikimedia? Weten we het nog?"— Transcript van de presentatie:

1 Wikimedia Les 1

2 Wat is Wikimedia?

3 Weten we het nog?

4 Wikimedia Les 2

5 Voorbeelden plattegronden

6 Opdracht Maak een plattegrond en reisgids van Rome. Hiervoor zoek je informatie op internet met behulp van de onderdelen van Wikimedia. In de reisgids staan de gebouwen die je in je plattegrond hebt getekend. Je schrijft waarom het gebouw belangrijk is voor Rome, wanneer het gebouwd is, waar het voor diende vroeger of nu nog en eventuele andere belangrijke informatie die je kunt vinden. Je werkt in een groepje van 4 tot 6 kinderen. Zorg dat iedereen in je groepje iets te doen heeft!

7 Voor deze les Ga op internet op zoek naar informatie over Rome en de gebouwen die daar staan. Waarom zijn ze belangrijk voor Rome, hoe zien ze er van boven uit? Print deze afbeeldingen uit, wel eerst even vragen, en teken ze op je plattegrond. Vergeet ook niet te kijken naar de plaats waar ze staan! Probeer je plattegrond zo echt mogelijk te maken. Maak een begin met je reisgids, bedenk over welke gebouwen je iets wil vertellen.

8 Wikipedia Les 3

9 Wat moet er in de plattegrond en reisgids? Plattegrond: Alle gebouwen die ook in de reisgids staan Legenda Zo echt mogelijk (Tip: vergelijk het met het huidige Rome) Bladvullend Reisgids: Alle gebouwen die op de plattegrond staan Informatie over de gebouwen: wat is hun functie, wanneer zijn ze gebouwd, wat is er bijzonder aan etc. Probeer mij te overtuigen, waarom zou ik naar Rome op vakantie moeten?


Download ppt "Wikimedia Les 1. Wat is Wikimedia? Weten we het nog?"

Verwante presentaties


Ads door Google