De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Stellingen professionele ontwikkeling. 2 Stelling 1 Op de Dag van de Leraar gingen wiskundedocent René Kneyber en docent Nederlands Michelle van Dijk.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Stellingen professionele ontwikkeling. 2 Stelling 1 Op de Dag van de Leraar gingen wiskundedocent René Kneyber en docent Nederlands Michelle van Dijk."— Transcript van de presentatie:

1 Stellingen professionele ontwikkeling

2 2 Stelling 1 Op de Dag van de Leraar gingen wiskundedocent René Kneyber en docent Nederlands Michelle van Dijk met elkaar in discussie over professionele ontwikkeling van leraren. Kneyber zei in het debat: “De beroepsgroep moet zelf bijscholing selecteren waarmee het niveau van de beroepsgroep omhoog gaat.”

3 3 Stelling 2 In september stond een artikel in De Nieuwe Leraar over het lerarenregister. Leraar van het jaar 2011 Martin Bootsma zei daarin: “Met het register wordt een parallel getrokken met de medische wereld, maar daar moet je ons vak niet mee vergelijken. Veranderingen in de medische wetenschap gaan zoveel sneller dan in het onderwijs. In essentie doen we substantieel niets anders dan 50 jaar geleden.”

4 4 Stelling 3 Online gingen veel reacties op de stelling van Bootsma over de cursussen die leraren kunnen volgen. Daarover kregen we enkele weken geleden tijdens het webinar de volgende opmerking van een kijker: “Er zijn heel veel slechte cursussen, ik hoop dat het lerarenregister ook een keurmerk voor cursussen wordt.”

5 5 Vraag en antwoord Online hebben veel leraren gereageerd op de stelling. Op enkele daarvan heeft het Ministerie van Onderwijs antwoord gegeven in een artikel op DeLerarenagenda.nl. Benieuwd? Kijk op: tinyurl.com/delerarenagenda


Download ppt "Stellingen professionele ontwikkeling. 2 Stelling 1 Op de Dag van de Leraar gingen wiskundedocent René Kneyber en docent Nederlands Michelle van Dijk."

Verwante presentaties


Ads door Google