De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Het hoofddoekendebat ?. de hidjab de chador.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Het hoofddoekendebat ?. de hidjab de chador."— Transcript van de presentatie:

1 Het hoofddoekendebat ?

2

3

4 de hidjab

5 de chador

6 de nikab

7 de boerka

8 Man draagt hoofddoek http://www.youtube.com/watch?v=j9nsw1i 9ZFghttp://www.youtube.com/watch?v=j9nsw1i 9ZFg Waarom draagt Jos Baijens een hoofddoek? Waar protesteert hij tegen? Beledigt hij de moslims daar niet mee? Waarom eiste de schooldirectie dat Jos zijn hoofddoek moest afzetten? Wat vind je van zijn initiatief?

9 Oranje hoofddoekjes http://www.youtube.com/watch?v=Gk3G_ SUgrDwhttp://www.youtube.com/watch?v=Gk3G_ SUgrDw Beschrijf kort het initiatief. Waar halen beide studenten het geld vandaan om hun project te financieren? Wat is het idee achter dit initiatief? Is er kritiek gekomen op het initiatief?

10 Hoofddoeken voor modebewuste moslima’s Phara, 16-03-2010 http://www.deredactie.be/cm/vrtnieuws/me diatheek/programmas/phara/2.9604/1.738 205http://www.deredactie.be/cm/vrtnieuws/me diatheek/programmas/phara/2.9604/1.738 205

11 Hoofddoeken voor modebewuste moslima’s Wie zijn deze dames? Hoe hebben ze elkaar leren kennen? Wat is er zo bijzonder aan hun hoofddoeken? In welk opzicht zijn hun hoofddoeken een gat in de markt? Hoe waren de reacties in Parijs? Hoe reageren moslimmannen? Eén van de geïnterviewde moslima’s wijst op een nieuwe “trend”. Welke? De interviewer wijst op een zekere paradox. Leg uit. Is een hoofddoek een gewoon modeaccessoire volgens de dames? En volgens jou? Wat denkt Bart Somers (VLD-politicus)?

12

13 Discussie: rollen Debatleider Directrice Karin Heremans Politicus van het Vlaams Belang Moraalfilosoof Etienne Vermeersch Initiatiefnemer “oranje hoofddoekjes” De man met hoofddoek Geert Wilders Moslima met hoofddoek Moslima zonder hoofddoek Ontwerpster hoofddoeken …


Download ppt "Het hoofddoekendebat ?. de hidjab de chador."

Verwante presentaties


Ads door Google