De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Narinder Doerga Voedingscoach

Verwante presentaties


Presentatie over: "Narinder Doerga Voedingscoach"— Transcript van de presentatie:

1 Narinder Doerga Voedingscoach
Voorstellen Bedankwoord organisatie Publiek’ verdediging onschadelijk maken: ik sta hier niet voor mezelf, ik sta hier voor jullie. Jullie hoeven niet te doen wat ik zeg, ik wil alleen wat ideeën meegeven waarvan ik denk dat een toegevoegde waarde in jullie dagelijkse levens kunnen hebben.

2 Wie ben ik? Ondernemer Voedingscoach Japans docent
Kort vertellen wat ik doe

3 Sportvoeding Nog meer vertellen wat ik doe Legitiem over komen

4 Waar ga ik het over hebben?
Hoe kan ik zo snel mogelijk afvallen? Wat zijn de beste recepten? Hoe kom ik van mijn zwembanden af? Hoe zet ik vet om in spier? Welke vetten vermijden? Eerst vertellen waar ik het vooral niet over ga hebben Dit hebben ze namelijk al een keer gehoord Laten zien dat ik anders ben

5 Waar ga ik het wel over hebben?
Vitaliteit op de werkvloer Mijn grootste coaching geheimen Hoe houd je het vol? Praktische tips Vertellen hoe je een gezonde levensstijl volhoudt

6 Stelling Om gezond te leven heb je supplementen nodig
Luchtig houden door een quizvraag

7 Wat klinkt bekend? “Ik wil heel graag sporten, maar het lukt mij niet.” “Ik begin goed, maar na een tijdje haak ik af.” “Ik heb naast mijn werk nog veel te doen.” “Ik hoor zoveel verschillende verhalen dat ik niet weet wat/wie ik moet geloven.” “Ik voel me prima en hoef niks te veranderen!” In het huid van de luisteraar kruipen Twee type mensen: Mensen die graag willen veranderen Mensen die het zo wel goed vinden Mensen die het zo goed vinden gerust stellen dat dit prima is

8 Vruchten: het oppervlakkige
Wortelen: het onderliggende Mensen willen mooie vruchten (resultaten) hebben. De media speelt hier op in door quick fixes te verkopen, maar deze werken op de lange termijn niet. Om langdurig resultaat te krijgen, zal je dus de wortelen (mindset) moeten aansterken. Wat wil je horen? VS. Wat moet je weten?

9 Wat is gezonder? Quiz vraag om het luchtig te houden

10 Wat doe je in je dagelijkse leven?
In het huid van de luisteraar kruipen

11 Dit laat zien wat ze in hun dagelijkse levens waarschijnlijk doen als ze geen doel hebben. Heel willekeurig allemaal.

12 Vraag: Wat mist? Antwoord: doelen. Zonder doel kan je nooit scoren. Als je doelloos leeft, bestaat je dagelijkse leven als het plaatje hiervoor.

13 Een doel zonder plan is slechts een wens
Cambridge Weight Watchers Atkins Naast een doel, heb je ook een plan nodig. Er bestaan veel plannen zoals cambridge etc.

14 Wanneer je een doel hebt, ga je zorgvuldiger met je tijd om.
Je filtert nu activiteiten weg om jouw doel te bereiken. Je doet nog steeds ‘ontspannende activiteiten’ zoals TV kijken, maar je kiest wanneer je het wel of niet doet. Nu is de kans groter dat je naar de gym gaat, omdat je een doel hebt. Maar heel veel mensen hebben een doel en een plan en geven toch op. Wat mist?

15 Wat is gezonder? Quiz vraag om het luchtig te houden

16 Voorbeeld Ik neem hem als voorbeeld. Hoe hij x kilo is afgevallen naast dat hij werkt.

17 Silvino was gefocust en zijn dag zag er ong zo uit (ook al heeft hij geen kids)
Maar alleen hiermee red hij het niet. Wat mist? Wat heb je nodig om je plan vol te houden?

18 Zelfvertrouwen: als je niet gelooft dat je het kan, ga je jezelf op een gegeven moment saboteren
Discipline: je tijd in activiteiten stoppen die je dichterbij je doel brengen, ondanks dat je tal van andere dingen kan doen Moeite/hard werken: het vergt veel moeite Doorzettingsvermogen: wanneer het tegen zit moet je het in je hebben om niet op te geven. Vandaar ook dat je een doel nodig hebt. Wanneer het tegen zit moet je goed nadenken wat je doel was en dit moet je motiveren om verder te gaan. Maar is het zo dat iedereen deze 4 gelijk al heeft?

19 Nee, het zijn spieren in je mind die je moet trainen
Nee, het zijn spieren in je mind die je moet trainen. Je traint ze door continu eraan te werken. Voordat je lichaam sterk kan zijn, zal je mind eerst sterk moeten worden.

20 Dit is het gewenste resultaat.
Maar hoe krijg je dit? Het meeste moet van jezelf komen, maar er is nog een belangrijke hulpmiddel.

21 Valkuil Alles of niets mentaliteit
Als je all-in gaat, dan ben je alleen tevreden met jouw einddoel. Hierdoor kan je het proces niet waarderen. Hierdoor ga je ook een burnout/blessure krijgen Hierdoor kan je ook niet genieten van je leven

22 Het hebben van iemand die je aansprakelijk houdt.
Nu doe je het niet meer alleen, maar met iemand anders. Deze persoon kan je complimenten geven wanneer het goed gaat en motiveren wanneer het tegen zit. Zoals je leidinggevende? Maar is dit genoeg?

23 Soms kan je mentaal zo sterk zijn als je wilt, maar als jij op de snelweg met volle snelheid rechtdoor rijdt, terwijl jouw doel bij de vorige afslag was, zal jij jouw doel nooit bereiken.

24 Wat als je iemand had die je precies kon vertellen welke richting je moet nemen om naar je doel te komen?

25 Voorbeeld Voorbeeld: Pascal trainde 4 jaar lang fanatiek. Hij meldde zich aan bij StrongFit. Aan zijn training had ik niks veranderd. Alleen door zijn voeding aan te passen had hij dit in 10 weken bereikt. Alleen zou hij vaak falen, er nooit komen, of er veel langer over doen.

26 Je hebt dus een extern persoon nodig die je sturing kan geven.
Het is ook belangrijk om deze persoon te vertrouwen. Hij/zij moet dus echt vakkundig en betrouwbaar zijn. Maar is dit genoeg om te slagen? De kans om op te geven/falen is nog steeds te groot

27 Praktische tip om het luchtig te houden:
Als je wil afvallen, deel je bord in 4 secties. 2/4 is groente, ¼ is koolhydraten en ¼ is eiwitten.

28 Als je het alleen doet heb je een ‘me’ gevoel en ligt de drempel om op te geven laag
Als je het met een coach doet heb je een ‘we’ gevoel en ligt de drempel om op te geven hoger en kans om te slagen ook hoger Als je het met een community (collega’s) doet heb je een ‘us’ gevoel en ligt de drempel nog hoger om op te geven en de kans om te slagen ook hoger. Je leert namelijk van elkaar en motiveert elkaar. Door een self-supporting community op werk te bouwen heeft het bedrijf ook baat wanneer de coach weg is. Een ondersteunende thuis situatie is ook belangrijk en ondersteunende vrienden ook Voorbeeld blairi: Blairi is een talentvolle keeper, 18 jaar en traint in barcelona. Hij is erg gedreven, maar alleen redt hij het niet. Hij heeft een coach en keeperstrainer (we) nodig. Daarnaast heeft hij ook een zaakwaarnemer, emotionele steun en voedingscoach (us) nodig. Hierdoor kan hij tijdens moeilijke momenten op zijn support lijnen leunen en die zorgen er dan direct voor dat hij weer gemotiveerd raakt en op de juiste pad komt. De kans om te falen is hier klein en kans om te slagen heel hoog.

29 Valkuil Te snel willen. Een kind wil snel snel, nu nu resultaat
Een ervaren man neemt zijn tijd want hij weet dat het tijd kost

30 Hoeveel liter water verbruikt het menselijk lichaam gemiddeld dagelijks?
Prijsvraag. Winnaar krijgt een gratis fles.

31 Tijd + moeite + sturing = resultaat
At the end of the day… Tijd + moeite + sturing = resultaat Ik ben voedingscoach, maar ik heb het amper over voeding gehad Het belangrijkste is namelijk niet je voeding, niet je beweging, niet je slaaprust. Het belangrijkste is je mentaliteit. Onthoud: met de juiste mentaliteit en de juiste begeleiding zal je jouw doel gegarandeerd bereiken.

32 Vragen? narinder@strongfit.nl strongfitnl strongfitnl
Gratis e-book: 10 Voeding Mythes Ontrafeld!


Download ppt "Narinder Doerga Voedingscoach"

Verwante presentaties


Ads door Google