De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De stad waar woorden werden geboren

Verwante presentaties


Presentatie over: "De stad waar woorden werden geboren"— Transcript van de presentatie:

1 De stad waar woorden werden geboren
De toren van babel De stad waar woorden werden geboren

2 Het verhaal Vertellen uit een kinderbijbel, de bijbel, genesis 11 vers 1-9 Digitaal prentenboek (bovenbouw) Een technische kijk op de toren (bovenbouw) “De waanzin ten top” Voor de onderbouw het prentenbijbelboekje “De hoogste toren”

3 Achtergrond van het verhaal
Meer dan 2500 jaar geleden Hoogmoed Hoogmoed komt voor de val In de zevende hemel Samenleving Kapitalisme Babylonische spraakverwarring Godsdienstig opzicht Politiek (europarlement)

4 Verschillen in het verhaal
De bijbel Noah → wel of niet Jahwe of God Rond of vierkant Wat is waarheid?

5 Betekenis van het verhaal
Macht Hoogmoed Betekenis van het nu Kerktorens zelfde betekenis, het verbinden van beneden met Boven. Gedenkteken Door de hedendaagse machtsconcentratie (internationalisering, globalisering), komt er een einde aan de verwarring van Babel. Spirituele betekenis Hemelpoort, verbinding met een andere ruimtelijke dimensie Totaal 7 verdiepingen in overeenstemming met de planeten Mercurius, Venus, Mars, Jupiter, Saturnus, de Zon en de Maan.

6 Lessuggesties voor de toren van babel
Bovenbouw Filosoferen met kinderen. Wat is de waarheid? Wat waren de zonden? Zou het een bescherming geweest kunnen zijn tegen…….? Is de toren verwoest, in de bijbel wordt niet gesproken over verwoesting. Spraken we inderdaad allemaal dezelfde taal? Drama Naspelen van het verhaal Spel Babylonische spraakverwarring Codetaal Muurkrant maken Beeldende vorming Toren van Babel in klei, ijzerdraad enz. Tekenen van de toren van Babel, hoe ziet jouw toren eruit? Taal Werkblad in Nederlands, Engels, Duits, Frans

7 Lessuggesties voor de toren van babel
Onderbouw Het bouwen van de toren van Babel Kapla Blokken dozen Drama Beeldende vorming Tekenen kleien

8 Hebben jullie nog vragen
?


Download ppt "De stad waar woorden werden geboren"

Verwante presentaties


Ads door Google