De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Presentatie titel Rotterdam, 00 januari 2007 PRESENTATIE ‘Eigen Materiaalonderzoek’ Voornaam Achternaam Rotterdam, 11 november 2014.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Presentatie titel Rotterdam, 00 januari 2007 PRESENTATIE ‘Eigen Materiaalonderzoek’ Voornaam Achternaam Rotterdam, 11 november 2014."— Transcript van de presentatie:

1 Presentatie titel Rotterdam, 00 januari 2007 PRESENTATIE ‘Eigen Materiaalonderzoek’ Voornaam Achternaam Rotterdam, 11 november 2014

2 Inhoudsopgave: Inleiding Materiaalkeuze(-afbakening) Eigenschappen > Functies > Toepassingen Toepassingen in Referentieprojecten Toepassingen in Bouwkundige Details Toepassing op zelfbezochte Locatie Toepassing in Eigen Werk? Specifieke Problemen tijdens de UITVOERINGSFASE Specifieke Problemen tijdens de_BEHEERSFASE (Onderhoud) Duurzaamheidsaspecten Alternatieve Materialen/Architectenoverwegingen Specificaties, Meetmethoden, Laboratoriumproeven Kwaliteitborging Ontwikkelingen; Innovatieve toepassingen Informatiebronnen; Externe deskundige Informatiebronnen; Boeken & Tijdschriften Informatiebronnen; Internet etc.

3 KEUZE (-AFBAKENING) ONDERZOEKSMATERIAAL (Welk materiaal is uitgekozen voor het eigen onderzoek, en waarom?)

4 TOEPASSINGEN (Algemeen: Welke toepassingen kent het materiaal in de bouwpraktijk?)

5 FUNCTIES (Welke functies hebben de bouwdelen/-producten die uit dit materiaal worden samengesteld?)

6 EIGENSCHAPPEN (Op basis van welke materiaaleigenschappen van het materiaal kunnen die functies goed vervuld worden?)

7 REFERENTIES: BOEKEN EN TIJDSCHRIFTEN (In welke boeken en tijdschriften zijn welke projecten beschreven waarin het materiaal is toegepast?)

8 REFERENTIES: INTERNET (Op welke internet-sites zijn welke projecten beschreven waarin het materiaal is toegepast?)

9 EIGEN REFERENTIES (Welke locaties (gebouwen/bouwplaatsen/productiebedrijven/leveranciers) zijn bezocht om het materiaal ‘op locatie’ te zien, te fotograferen, etc. )

10 DETAILS (Het materiaal getoond in bouwkundige detail-tekeningen: Waar komen de getoonde details vandaan, en wat valt er te vertellen over de wijze waarop het materiaal in deze details is toegepast?)

11 SPECIFIEKE PROBLEMEN: UITVOERINGSFASE (Welke problemen kan men met het materiaal verwachten tijdens de verwerking ervan op de bouwplaats?)

12 SPECIFIEKE PROBLEMEN: BEHEERSFASE (Welke specifieke onderhoudsaspecten of –problemen kent het materiaal?)

13 Specifieke Problemen volgens leverancier en… concurrentSpecifieke Problemen volgens leverancier en… concurrent! (Wat zijn volgens de producent en de leverancier van het materiaal de specifieke voor- en nadelen van het materiaal (vergeleken met die van de alternatieve materialen), en wat is de mening hierover van een leverancier van een concurrerend materiaal?)

14 DUURZAAMHEID; PRODUCTIE (Wat zijn de algemene duurzaamheidaspecten bij de winning en verwerking van het materiaal?)

15 DUURZAAMHEID; BREEAM/NIBE/ETC. (Wat is de algemene milieuprestatie van het materiaal volgens de erkende duurzaamheid-Meetsystemen?)

16 ARCHITECTEN-OVERWEGINGEN/ALTERNATIEVE MATERIALEN (Overwegingen van (geïnterviewde) architecten waarom het materiaal is toegepast bij een eigen project. Waarom zijn (welke) alternatieven niet gekozen?)

17 KWALITEIT: KWALITEITSPARAMETERS (Welke kwaliteiten/specificaties kent het materiaal in de bouwpraktijk? Hoe worden die in (standaard-)bestekken omschreven?)

18 KWALITEIT: KWALITEITBORGING (Hoe wordt in de praktijk de kwaliteit van het materiaal geborgd/gegarandeerd door de leverancier? Op basis van welke documenten/verklaringen/certificaten kan een architect of aannemer weten dat het product aan de eisen voldoet?)

19 LABORATORIUMBEPROEVING(EN) (Hoe wordt een bepaalde (zelf bijgewoonde/uitgevoerde) beproeving van het materiaal uitgevoerd? Hoe staat de proef in de betreffende normen beschreven?)

20 ONTWIKKELINGEN; INNOVATIES (Welke ontwikkelingen vinden er op het gebied van het materiaal plaats? Zijn er innovatieve toepassingen?)


Download ppt "Presentatie titel Rotterdam, 00 januari 2007 PRESENTATIE ‘Eigen Materiaalonderzoek’ Voornaam Achternaam Rotterdam, 11 november 2014."

Verwante presentaties


Ads door Google