De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Wat kun je eraan doen? EUROPEAN COMMISSION Klimaatverandering.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Wat kun je eraan doen? EUROPEAN COMMISSION Klimaatverandering."— Transcript van de presentatie:

1 Wat kun je eraan doen? EUROPEAN COMMISSION Klimaatverandering

2 Wat is klimaatverandering? Gassen in de atmosfeer van de aarde houden warmte vast. De uitstoot neemt toe als gevolg van de activiteiten van de mens. De toenemende concentratie van gassen leidt tot een opwarming op lange termijn = klimaatverandering.

3 Broeikasgassen worden van nature uit in de atmosfeer uitgestoten. MAAR de emissies nemen toe door de activiteiten van de mens. Gedragsveranderingen kunnen de emissies verminderen. Iedereen kan bijdragen aan de strijd tegen klimaatverandering. Actief reageren op klimaatverandering bespaard geld.

4 Wat vragen? Emissies, wat is dat eigenlijk?. Welk gedrag zou je kunnen veranderen waardoor de emissies verminderen? Iedereen kan bijdragen aan de strijd tegen klimaatverandering. En jij? Geef eens een voorbeeld!

5 Zet apparatuur op een lagere stand

6 Stel de temperatuur van uw verwarming één of twee graden lager in. Gebruik een timer zodat de verwarming enkel aanslaat wanneer dat nodig is. Stel de koelkast niet op de koudste stand in.

7 Koop energiezuinige producten Wanneer u apparatuur en andere uitrusting moet vervangen... –gloeilampen –koelkast, vrieskist –centrale verwarming –ramen... kies dan voor energie-efficiënte modellen.

8 Schakel apparatuur uit Doe het licht uit wanneer je geen extra verlichting nodig hebt. Laat toestellen niet in stand-by staan. Draai de kraan dicht wanneer je je tanden poetst. Verspil niet!

9 Streef efficiëntie na Zet wasmachines en vaatwassers pas aan wanneer ze volledig gevuld zijn. Neem een douche in plaats van een bad. Kook enkel het water dat je nodig hebt. Laat de deur van de koelkast niet openstaan. Laat ramen in de winter niet te lang openstaan. Plaats isolatie. Verbruik minder energie!

10 Intelligent vervoer

11 Laat de auto staan voor korte afstanden. Ga lopen of neem de fiets of het openbaar vervoer. Rijd met anderen mee of laat anderen met jou meerijden. Rijd efficiënt. Beperk uw koolstofvoetafdruk!

12 Hergebruiken en recyclen

13 Hergebruik tassen en verpakkingsmateriaal. Recycle glas, metaal en plastic. Gebruik producten met zo weinig mogelijk verpakkingsmateriaal. Koop zoveel mogelijk vullingen voor navulpakken in plaats van nieuwe producten. Recycling en hergebruik besparen energie!

14 Wat kan je nog meer doen? Zoek naar de Europese milieukeur wanneer je huishoudtoestellen koopt. Kies voor houten producten die afkomstig zijn van duurzame bosbouw. Eet lokaal geproduceerde voedingsmiddelen die in het geschikte seizoen zijn gekweekt. Eet meer groenten. Het kweken van dieren vergt meer energie. Plant een boom. Print documenten dubbelzijdig af... wanneer je ze echt op papier nodig hebt. Dring op deze dingen aan bij familie en vrienden!

15 Wat kunt u eraan doen? www.climatechange.eu.com


Download ppt "Wat kun je eraan doen? EUROPEAN COMMISSION Klimaatverandering."

Verwante presentaties


Ads door Google