De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Dikketruiendag.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Dikketruiendag."— Transcript van de presentatie:

1 Dikketruiendag

2 Wat en waarom? AANDACHT voor de Zuinig omgaan met ENERGIE
Klimaatopwarming de Kyotonormen Zuinig omgaan met ENERGIE uitstoot laten dalen

3 Kyoto-normen Zijn gemaakt in 1997
Industrielanden komen overeen om de uitstoot van broeikasgassen met ongeveer 5% tot 8% te verminderen 187 landen doen hier aan mee. Amerika niet. Geen nieuw verdrag sinds (bijeenkomst in Kopenhagen was mislukt)

4 Energieverspilling voorkomen
Vbn energieverspilling: niet-gebruikte elektrische apparaten die BLIJVEN AANSTAAN NIET-GEÏSOLEERDE warmwaterleidingen in de kelder of op zolder Gloeilampen SLECHTSLUITENDE koelkasten of diepvriezers Verwarmingstoestellen die best een GRAADJE LAGER kunnen gezet worden...

5 Aan de slag op school/thuis
Dikke trui of thermische onderkleding een graadje minder verwarmen = 7% minder stookkosten en broeikasgassen. Apparaten niet in slaapstand, maar uitzetten Lampen = spaarlampen niet onnodig laten branden Energiezuinige apparaten bv. Laptop verbruikt minder energie dan desktop Anderen aanzetten om hetzelfde te doen Te voet, met de fiets of met het openbaar vervoer naar school Meer voorbeelden = De energiebesparing is groot, de investering klein.

6

7 het is zeker en vast niet de bedoeling om de verwarming een dagje volledig af te zetten. Dikke-truiendag draait rond energieacties die je ook DE REST VAN HET JAAR moeiteloos kan uitvoeren. Beter dus ELKE DAG een graadje lager, dan één dag volledig uit!

8 Onze school – actie nadenken over de natuur
Wildbrei- en wildhaakactie Lapjes komen rond de schoolpoort De buurt fleurt hier ook mee op

9 Schaapjes en wolven Kleef de schaapjes op dingen die energie besparen
Kleef de wolfjes op dingen die energie verslinden

10 Toekomst Niet 1 dag, maar … elke dag  kleine inspanningen
= verstandig omspringen met energie tegen het verhoogde broeikaseffect tegen verandering van het klimaat Voor meer achtergrondinformatie? Klik op de poster hier onder.


Download ppt "Dikketruiendag."

Verwante presentaties


Ads door Google