De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Bron: Baarda, B. (2014). Dit is onderzoek!. Wat is een theoretisch kader? ‘Een theoretisch kader is een overzicht van bestaande kennis en inzichten over.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Bron: Baarda, B. (2014). Dit is onderzoek!. Wat is een theoretisch kader? ‘Een theoretisch kader is een overzicht van bestaande kennis en inzichten over."— Transcript van de presentatie:

1 Bron: Baarda, B. (2014). Dit is onderzoek!

2 Wat is een theoretisch kader? ‘Een theoretisch kader is een overzicht van bestaande kennis en inzichten over het praktijkprobleem dat centraal staat in jouw onderzoek’

3 Bron: Baarda, B. (2014). Dit is onderzoek!

4 Soorten tekstbronnen (1) Vakliteratuur en onderzoeksrapporten Regionale, landelijke of internationale beleidsdocumenten Kranten en tijdschriften Websites en internetcommunities

5 Soorten tekstbronnen (2) Interne bronnen; tekstbronnen waartoe alleen medewerkers van een bepaalde organisatie toegang hebben. Schoolgebonden beleidsdocumenten Documenten voor communicatie met directe omgeving; bijvoorbeeld schoolgids of website Les- en leerlingmateriaal

6 Je bent al een eind gevorderd met je praktijkonderzoek. Onverwacht stuit je op een praktijkonderzoek naar hetzelfde onderwerp als waar jij mee bezig bent… Alles voor niets?

7 Waar vind je geschikte tekstbronnen? Database/bibliotheek Tilburg University Google Scholar Studiecentra/databases van hogescholen, universiteiten of schooladviesorganisaties Websites van gerenommeerde instanties

8 Hoe kies je tekstbronnen? Relevantie: Er moet een duidelijke relatie zijn met het doel van het onderzoek; vraag jezelf af waarom de informatie bruikbaar is voor jouw onderzoek. Betrouwbaarheid: De informatie moet betrouwbaar zijn: ga na waar de bron gepubliceerd is, of de auteur een gerenommeerd onderzoeker is, of de informatie getoetst is, welk doel de tekst heeft, welke informatie gebruikt wordt en welke bronnen er vermeld worden.

9 Hoe ontwikkel je een theoretisch kader? 1.Breng belangrijkste thema’s en deelaspecten van jouw praktijkprobleem in kaart. 2.Ga per thema, deelaspect of relatie op zoek naar betrouwbare bronnen. 3.Neem betrouwbare informatie over die relevant is voor jouw onderzoek (en vermeld de bron!). 4.Integreer de nieuwe inzichten en kennis in een theoretische beschrijving van jouw onderzoeksthema.

10 Praktische zaken Account Tilburg University VPN-verbinding


Download ppt "Bron: Baarda, B. (2014). Dit is onderzoek!. Wat is een theoretisch kader? ‘Een theoretisch kader is een overzicht van bestaande kennis en inzichten over."

Verwante presentaties


Ads door Google