De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Mobiele Telefoons. Corné en Maurice 4FA Informatica 2012/2013.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Mobiele Telefoons. Corné en Maurice 4FA Informatica 2012/2013."— Transcript van de presentatie:

1 Mobiele Telefoons

2 Corné en Maurice 4FA Informatica 2012/2013

3 Inhoud

4 - Ontstaan van Mobiele Telefonie

5 Inhoud - Ontstaan van Mobiele Telefonie - Providers

6 Inhoud - Ontstaan van Mobiele Telefonie - Providers - Mobiel anno nu

7 Inhoud - Ontstaan van Mobiele Telefonie - Providers - Mobiel anno nu - Apps

8 Inhoud - Ontstaan van Mobiele Telefonie - Providers - Mobiel anno nu - Apps - Mobiel in de maatschappij

9 Inhoud - Ontstaan van Mobiele Telefonie - Providers - Mobiel anno nu - Apps - Mobiel in de maatschappij - Mobiele accessoires

10 Ontstaan van Mobiele Telefonie

11 Een grove schets van de evolutie van de mobiel

12 Door wie is het uitgevonden?

13 Antonio Meucci kwam met een ongeluk achter het idee. Hij is geboren in San Frediano in april 1808. Hij verhuisde naar Amerika.

14 Voor wie?

15 Het was bedoelt voor iedereen, en in Zweden werd het eerste mobiele netwerk in gebruik genomen.

16 Een man die aan het bellen is

17 Waarom?

18 Om elkaar snel berichten door te sturen en om te communiceren vanaf een verre afstand.

19 Voordelen

20 -Je kunt mensen sneller berichten doorsturen. -Je hoeft niet te lopen om met iemand te kunnen praten. -Het is ook veel sneller dan briefen sturen of post duiven sturen.

21 Nadelen

22 -Gesprekken kunnen afgeluisterd worden. -Telefoonlijnen moesten aangelegd worden wat veel geld kost. -Het koste veel geld om te telefoneren.

23 Providers

24 Een aantal providers

25 Contracten

26 De meeste mensen maken een contract met hun provider om goedkoper uit te komen voor wat zij zelf ongeveer nodig hebben. Ze maken een contract met de provider zodat ze kunnen bellen en sms'en, tegenwoordig nemen ze ook een contract met internet.

27 Afluisteren

28 Vroeger al bij de eerste telefoons werd er afgeluisterd. De telefonisten die schakelden de telefoongebruikers door en konden dan gewoon door een kabel te verplaatsen meeluisteren.

29 Filmpje over Afluisteren http://www.oneindignoord-holland.nl/nl- NL/video/10930

30 Wanneer kwam voor het eerst internet bij providers?

31 In 1991 kwam de leden van de HCC met de eerste aansluiting op het internet. De eerste internet providers waren XS4ALL en Euronet internet dit waren de eerste commerciële providers.

32 Mobiel anno nu

33 Een plaatje van een man met een mobiel van tegenwoordig

34 Het gebruik van de mobiel nu

35 Vroeger was de mobiel alleen voor het bellen en sms'en maar tegenwoordig is dat steeds minder, het is veel goedkoper om gewoon via internet elkaar te bereiken.

36 Soort mobiel nu

37 We hebben nu veel meer smartphones waardoor je veel meer kunt zien en veel meer kunt gebruiken van je scherm, integendeel tot vroeger waar er veel ruimte aan een toetsenbord werd gebruikt.

38 Internet op je mobiel

39 Veel mensen hebben internet waar ze dan ook gaan, dat komt doordat ze een abbonnement hebben, maar er zijn ook genoeg plekken voor gratis wifi.

40 Handiger

41 Het is ook veel handiger om je mobiel ergens bij mee te nemen, je kunt bellen, dingen zoeken op internet en ook foto's en filmpjes maken, waardoor je geen camera meer nodig hebt.

42 Leuke weetjes

43 -In Nederland zijn er 125 telefoonaansluitingen per 100 inwoners. -In Luxemburg zijn er 97 telefoonaansluitingen per 100 inwoners. -In Japan zijn er 58 telefoonaansluitingen per 100 inwoners. -In de Verenigde Staten zijn er 46 telefoonaansluitingen per 100 inwoners. -45 procent van de Belgen zijn telefoon mee neemt naar het toilet. -40 procent van de Belgen zijn telefoon meeneemt in bad. -4 procent van de Belgen zijn telefoon opneemt tijdens geslachtsgemeenschap.

44 App's

45 Een plaatje van een Iphone met allemaal verschillende App's

46 Wat zijn App's?

47 Een mobiele App, afgekort van aplicatie. Een App draait op een smartphone of tablet, met deze App kan je extra functies aan je smartphone toevoegen. Een App kan van alles zijn, een spelletje, een buienradar of een App waarmee je kan internet bankieren.

48 Wie maken de App's?

49 Veel mensen denken dat App's gemaakt worden door ''Apple ios'', ''Android'', ''Black Berry App World'' of ''Windows Phone'' maar dat is niet zo. App's worden door particuliere bedrijven gemaakt voor een van de vier App launcher's, en die plaatsen ze online, zodat een gebruiker van een van de vier launcher's de App kan gebruiken.

50 Wie maken de App's? Veel mensen denken dat App's gemaakt worden door ''Apple ios'', ''Android'', ''Black Berry App World'' of ''Windows Phone'' maar dat is niet zo. App's worden door particuliere bedrijven gemaakt voor een van de vier App launcher's, en die plaatsen ze online, zodat een gebruiker van een van de vier launcher's de App kan gebruiken.

51 Waar zijn deze apps te krijgen?

52 Bij de App store die elke smartphone bevat, zoals Nokia, HTC, Sony Ericsson, Windows Phone, Black Berry, Samsung en Apple.

53 Waar komt de App store vandaan?

54 De App store is van Apple inc. In juni 2012 waren er al meer dan 650.000 apps te krijgen in de App store. In oktober 2012 waren dat er al meer dan 700.000 met meer dan 25 miljard downloads. Daar na kwamen de andere App store's.

55 App store logo's.

56 Mobiel in de Maatschappij

57 Wat doet de mobiel voor ons?

58 De mobiel wordt tegenwoordig veel meer gebruikt in de maatschappij om snel dingen te doen zoals bankieren en andere zaken regelen, zoals wanneer je dingen koopt dat je ongeveer kunt opzoeken wat mensen er voor vragen.

59 Het gebruik van de mobiel.

60 Je kunt ook veel makkelijker iemand opzoeken en die bellen als je ergens een probleem mee hebt, zoals kijken waarvoor je verzekert bent als je schade hebt gemaakt.

61 De problemen die het mee brengt.

62 Bijna iedereen heeft nu ook een mobieletelefoon. Kinderen krijgen steeds eerder een mobieletelefoon waar ze door afgeleid raken en niet meer goed opletten in de klas door: muziek luisteren, een spelletje spelen of iets opzoeken op internet.

63

64 Mobieletelefoon als leefstijl

65 Veel mensen kunnen het ook niet even achterlaten, ze moeten om de zoveel minuten kijken of er nog iets binnen is gekomen of dat hun download klaar is, er is altijd wel wat op hun mobiel waar ze naar moeten kijken.

66 Mobiele accessoires

67 Verschillende soorten.

68 Er zijn heel veel accessoires zoals: -Hoesjes -Telefoon houders -Koptelefoons/oortjes -Tassen -Dock-in-stations

69 Wat voor soorten hoesjes zijn er?

70 Je hebt veel verschillende hoesjes:

71 Wat voor soorten hoesjes zijn er? Je hebt veel verschillende hoesjes: -Hoesjes met veel kleuren

72 Wat voor soorten hoesjes zijn er? Je hebt veel verschillende hoesjes: -Hoesjes met veel kleuren -Waterdichte hoesjes

73 Wat voor soorten hoesjes zijn er? Je hebt veel verschillende hoesjes: -Hoesjes met veel kleuren -Waterdichte hoesjes -Hoesjes met toetsenbord

74 Wat voor soorten hoesjes zijn er? Je hebt veel verschillende hoesjes: -Hoesjes met veel kleuren -Waterdichte hoesjes -Hoesjes met toetsenbord -Storm case hoesjes

75 Wat voor soorten hoesjes zijn er? Je hebt veel verschillende hoesjes: -Hoesjes met veel kleuren -Waterdichte hoesjes -Hoesjes met toetsenbord -Storm case hoesjes -Hoesjes met extra batterij

76 Wat is een Dock-in-station?

77 Een Dock-in-station is een apparaat waarbij je je telefoon in het apparaat zet waarbij hij dan muziek afspeelt en/of oplaad.

78 Wat is een Dock-in-station? Een Dock-in-station is een apparaat waarbij je je telefoon in het apparaat zet waarbij hij dan muziek afspeelt en/of oplaad.

79 Wat is een Dock-in-station? Een Dock-in-station is een apparaat waarbij je je telefoon in het apparaat zet waarbij hij dan muziek afspeelt en/of oplaad.

80 Einde Gemaakt door: Corné Mater en Maurice van de Graaf 4FA 2012/2013 OSB


Download ppt "Mobiele Telefoons. Corné en Maurice 4FA Informatica 2012/2013."

Verwante presentaties


Ads door Google