De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

IPadTips en trucs 27-01-2015. De iPad is een in 2010 geïntroduceerde tablet-pc van het Amerikaanse elektronicabedrijf Apple. Net zoals de iPhone en iPod.

Verwante presentaties


Presentatie over: "IPadTips en trucs 27-01-2015. De iPad is een in 2010 geïntroduceerde tablet-pc van het Amerikaanse elektronicabedrijf Apple. Net zoals de iPhone en iPod."— Transcript van de presentatie:

1 iPadTips en trucs 27-01-2015

2 De iPad is een in 2010 geïntroduceerde tablet-pc van het Amerikaanse elektronicabedrijf Apple. Net zoals de iPhone en iPod touch bevat de iPad een multi- touchscherm, waardoor dit met de vingers is te bedienen. Dit in tegenstelling tot vroegere tablets, die meestal met een stylus werden bediend. Er zijn verschillende modellen.

3 Eerste generatie: iPad De iPad heeft een multi-touchscherm van 9,7 inch (24,6 centimeter) en weegt ongeveer 700 gram. Het draait op iOS, net zoals de iPhone en iPod touch en is daarmee in feite een grote broer van deze apparaten. De iPad werd tijdens een persconferentie door Apple in San Francisco op woensdag 27 januari 2010 voor het eerst aan het publiek getoond door Apple- topman Steve Jobs.[4] De gebruiker kan met het apparaat onder andere boeken (zogenaamde E-books) lezen, luisteren naar muziek, films kijken, videogames spelen, e-mailen en browsen op internet. Tweede generatie: iPad 2 De opnieuw ontworpen tablet beschikt, in tegenstelling tot zijn voorganger, over een voor- en achtercamera om bellen via FaceTime mogelijk te maken. Hij beschikt tevens over een Apple A5-dual-coreprocessor. Hij is 33% dunner en tot 15% lichter dan de eerste versie van de iPad, en afhankelijk van de toepassing tot negen keer zo snel. Derde generatie de Nieuwe iPad of iPad 3 Deze iPad heeft een Retina-display met 2048×1536 pixels, vier keer meer dan de iPad 2. Verder bevat de nieuwe iPad een A5X-processor en aan de achterzijde een 5-megapixel iSight-camera. Bovendien biedt hij door middel van een LTE-chip ondersteuning voor 4G. Deze iPad beschikt verder over Bluetooth 4.0.

4 Vierde generatie: iPad met Retina-display Deze vierde generatie van de iPad heeft als vernieuwing de Apple A6X-chip, de lightning-connector, wereldwijde LTE-dekking en een FaceTime-camera van 720p. iPad mini Nieuwe behuizing, scherm 7,9 inch, grotere pixeldichtheid, nieuwste wifitechnologie, 5MPcamera aan de achterkant, filmen in 1080pkwaliteit, voorkant FaceTime HD-camera voor 1,2MP-foto’s en filmpjes in 720p- kwaliteit, tap to focus, gezichtsherkenning, geotagging. iPad mini 2 De iPad mini 2 beschikt over een Retina-scherm, een snellere A7-processor en een M7-coprocessor. De 2de generatie iPad bevat standaard iOS 7. iPad mini 3 iPad Air Hij heeft een snellere 64-bit A7-processor en een M7-coprocessor. Hij wordt standaard geleverd met iOS 7. iPad Air 2 Retina-scherm, een nog snellere processor en een Touch ID. Die verscheen ook al op de iPhone 5S, 6 en 6 Plus. De iPad Air 2 wordt standaard geleverd met iOS 8.

5 Alle modellen zijn verkrijgbaar in twee uitvoeringen: uitsluitend wifi wifi + cellular De wifi + cellular-uitvoering maakt het mogelijk om over het mobiele netwerk te internetten, mits daarvoor een aparte simkaart geplaatst wordt en er een data-abonnement afgesloten wordt. Tevens bevat de wifi + cellular-versie een gps-ontvanger. Beide modellen zijn verkrijgbaar met verschillende opslagcapaciteiten: 16 – 32 – 64 – 128 GB (alleen de iPad mini 3 en iPad Air 2)

6 Verschil iOS en Android iOS Pluspunten Toegankelijk Stabiel App aanbod kwalitatief en kwantitatief goed Office apps Tegoedkaarten (kadokaart iTunes o.a. in Hema, supermarkt te koop) Minpunten Beperkt aanpasbaar Weigerbeleid app-store Android Pluspunten Veel personalisatiemogelijkheden Groot aanbod Ontwikkelt zich razendsnel Meer mogelijkheden met apps Minpunten Nog te weinig tablet-apps Apps alleen te koop met creditcard Oppassen met permissies van apps

7


Download ppt "IPadTips en trucs 27-01-2015. De iPad is een in 2010 geïntroduceerde tablet-pc van het Amerikaanse elektronicabedrijf Apple. Net zoals de iPhone en iPod."

Verwante presentaties


Ads door Google