De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

ZORGSTROOM CONCERT Het Zeeuws Orkest 27 januari 2013.

Verwante presentaties


Presentatie over: "ZORGSTROOM CONCERT Het Zeeuws Orkest 27 januari 2013."— Transcript van de presentatie:

1 ZORGSTROOM CONCERT Het Zeeuws Orkest 27 januari 2013

2 Cliënten Zorgstroom Op zondag 27 januari verzorgde De Lionsclub i.s.m. de Middelburgse concert- en gehoorzaal een speciale middag voor alle cliënten van Zorgstroom. Aangezien ik bij Zorgstroom werk als bijbaan kon ik ook mijn cliënt opgeven voor het concert. Dit wou zij erg graag onder één voorwaarde, dat ik meeging. De bevindingen van Demi tussen de bejaarden! Hoofdvraag: wat zijn de verwachtingen van de doelgroep vooraf, wat is de ervaring met de doelgroep en wat is het verschil? Zorgstroom is een organisatie in Zeeland die voorziet in huishoudelijke hulp en ondersteuning. Ook verleent de organisatie persoonlijke verzorging.

3 De doelgroep, vooraf Ik wist dat het een concert voor cliënten van Zorgstroom was. Aangezien de meeste van deze cliënten bejaard zijn had ik vanzelfsprekend gedacht dat het publiek dit ook was. Ik had veel mensen met rollators en rolstoelen verwacht. Er was aangegeven dat het een evenement voor iedereen was. Ik ging er daarom vanuit dat er veel van dit soort mensen zouden komen, omdat ze ‘er dan ook eens uit konden’. De middag was geheel gratis, dus ik had de zuinige oudjes verwacht. Alles wat gratis is meepakken en na de voorstelling linea recta weer naar huis. Twee soorten mensen. De dankbare mensen die blij zijn dat er wat georganiseerd wordt en de zeurpieten, die altijd wat te mekkeren hebben.

4 De ervaring met de doelgroep De verwachting van ronduit alleen bejaarden klopte behoorlijk. Het gros was grijs en ik bracht de gemiddelde leeftijd met mijn 22 jaar denk ik wel naar de 75 terug. Er waren inderdaad veel mensen met een handicap. De voorste rijen van het publiek waren bestemd voor mensen met een rolstoel. Ook de mensen met rollators hadden moeite om elkaar te ontwijken. Aangezien de mensen thuis opgehaald en later weer terug afgezet werden met auto’s zaten er tijden aan het vertrek gebonden. Sommigen mensen gingen dus na de voorstelling meteen weer weg. Sommigen die op eigen gelegenheid waren gekomen bleven nog even plakken. De meeste mensen die ik sprak vonden het erg leuk dat er zoiets werd georganiseerd. Uiteraard zaten er ook klagers tussen.

5 Het verschil Eigenlijk verliep de middag zoals ik het had verwacht. De mensen waren precies zoals ik dacht. Het enige wat ik niet had verwacht had niks met de bezoekers te maken maar met de muziek. Deze stond zo hard dat ik het er zelfs moeilijk mee had. Ze dachten waarschijnlijk dat iedereen al aan de gehoorapparaatjes zat dus flink pompen met die decibellen. Het naar huis gaan van de mensen vond ik ook nogal een gedoe. Iedere bezoeker had namelijk een kleur gekregen bij de entree. Aan de hand van deze kleur mochten de mensen op het eind de zaal verlaten met als gevolg dat sommige mensen die op eigen gelegenheid waren gekomen ook moesten blijven zitten. Bij de uitgang stroopte het ook enorm op. Nog een verbeterpuntje voor de organisatie voor de volgende keer.

6 Wat enig! Op het eind kreeg iedere bezoeker een goodiebag mee. Een tasje met daarin wat proefmonsters van huidcrème, een zakje chocola en een cd van het Zeeuws Orkest. Man-o-man, wat was ik in mijn nopjes! Al met al was het leuk om een keer mee te maken. Ik werk sowieso met oude mensen dus dat was voor mij niks nieuws. Echter in zulke getalen kan ik ze niet zo goed aan. Maar dat is uiteraard niet relevant voor mijn diepgaande onderzoek naar die evenement.


Download ppt "ZORGSTROOM CONCERT Het Zeeuws Orkest 27 januari 2013."

Verwante presentaties


Ads door Google