De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Middeleeuws wereldbeeld Azië Europa Afrika Jeruzalem Middeleeuwse kaarten:

Verwante presentaties


Presentatie over: "Middeleeuws wereldbeeld Azië Europa Afrika Jeruzalem Middeleeuwse kaarten:"— Transcript van de presentatie:

1 Middeleeuws wereldbeeld Azië Europa Afrika Jeruzalem Middeleeuwse kaarten:

2 H 5.2 De Europese expansie Aan het eind van de Middeleeuwen wist men nauwelijks hoe de wereld er uitzag Over verre landen werden fantastische verhalen verteld

3 Kennis van de wereld ca. 1480

4 H 5.2 De Europese expansie I. Specerijen waren erg kostbaar Het zou erg veel opbrengen Europeanen als de zelf een route naar “Indië” zouden vinden Redenen voor ontdekkingsreizen 1453 Turkse verovering Constantinopel Constantinopel II. Ontdekkingsreizigers dachten dat er volop goud en zilver in Indië zou zijn III. Spanjaarden en Portugezen wilden het christendom verspreiden.

5 1488: Dias 1492: Columbus 1498: Da Gama Ontdekkingsreizen van Spanjaarden en Portugezen 1488 - 1492 Columbus dacht dat hij Indië had ontdekt en noemde de inwoners Indianen.

6 Gevolgen voor de Indianen III. Ze werden door missionarissen bekeerd tot het christelijke geloof II. Veel stierven aan ziektes en mishandeling I. De Indianen werden op plantages en in mijnen aan het werk gezet Oplossing: slaven werden uit Afrika gehaald

7 In de veroverde gebieden werden kolonies en handelsposten gesticht.


Download ppt "Middeleeuws wereldbeeld Azië Europa Afrika Jeruzalem Middeleeuwse kaarten:"

Verwante presentaties


Ads door Google