De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Namen: Helena en Romaana. Klas: B3Db

Verwante presentaties


Presentatie over: "Namen: Helena en Romaana. Klas: B3Db"— Transcript van de presentatie:

1 Namen: Helena en Romaana. Klas: B3Db
Suriname: Namen: Helena en Romaana. Klas: B3Db

2 Inhoudsopgave: Voorpagina Inhoudsopgave Inleiding Reiswereld Culturen
Eetgewoonten Klimaat inenting

3 Inleiding: We hebben een project over een land naar eigen keuze. Wij hebben Suriname als land gekozen. We moeten bijvoorbeeld onderzoeken wat hun eetgewoontes zijn. En wat voor cultuursamenleving ze daar hebben. Het onderdeel klimaat komt er ook bij. Bij sommige landen moet je ook inentingen doen. Daar zoeken we ook informatie over.

4 Stewardes/ reisbegeleider/ activiteitenbegeleider/Ober ( serveerster)/Baas van een hotel /schoonmaakster

5 Piloot/kofferhouder/appron officier/havenmeester/luchtverkeersleider/verkeersleider/sneeuwvloot/brandweer.

6 Culturen: De belangrijkste godsdienst is Christendom.
Christendom komt uit Israel vanuit de Joden. Nederland hoorde bij Suriname en waarschijnlijk is het via de Nederlanders zo gebeurt. het komt ook door dat veel mensen in andere landen gaan wonen. En daardoor geloof ook zich verspreid Ze groeten elkaar met “Fa Waka” dat betekent “Hoe gaat het” ze groeten elkaar zo omdat ze dat beleeft vinden omgelijk te vragen of het goed met je gaat? Man en vrouw zijn in Suriname wettelijk gelijk gesteld. Keti-koti (Dag van de vrijheden) , Sint Nicolaas. Lid van Caribische handelboek. inwoners. De hoofdstad is Paramaribo. Groen, wit, rood, geel.

7 Eetgewoonten Suriname
Wat eten de mensen in suriname ‘s ochtends / ‘s middags / ‘s avonds? Wat zijn hun eettijden? Wat is hun drinken in Suriname?

8 Soorten klimaat: Seizoenen: Gemiddelde temperaturen:

9 Inenting: welke inentingen moet je halen?: Hoe lang van te voren?:
Waar haal je de inentingen?: Wat kost een inenting?:

10 Voorzorgsmaatregelen ziekten:
Malaria: Bescherm huid, antimuggenmiddel en klamboe. UV stralen: huid bedekken, zonnebrandcreme/olie en zonnen. Uitdroging: drinken en uitjes plannen. Diarree: handen wassen en flessenwater drinken. Slangen: kleding.

11 Bescherm jezelf tegen Malaria:
Bedek je huid: Trek zoveel mogelijk kleren met lange mouwen en pijpen aan. Slaap onder een klamboe: Zorg ervoor dat als u gaat slapen dat u een klamboe heeft. Smeer je in met antimuggenmiddel: Zorg ervoor dat de blote delen ingesmeerd worden met antimuggenmiddel. Gebruik malariatabletten: Gebruik de tabletten volgens voorschift. En 1 tot 4 weken na terug keer. Malaria muggen steken van de avond tot de ochtendschemering.


Download ppt "Namen: Helena en Romaana. Klas: B3Db"

Verwante presentaties


Ads door Google