De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Ligt alles al vast in het leven? Zoveel delen en toch zo verschillend uitkomen – ook het verhaal van Jacob en Esau: Jacob wordt Israël, Esau wordt.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Ligt alles al vast in het leven? Zoveel delen en toch zo verschillend uitkomen – ook het verhaal van Jacob en Esau: Jacob wordt Israël, Esau wordt."— Transcript van de presentatie:

1

2

3 Ligt alles al vast in het leven?
Zoveel delen en toch zo verschillend uitkomen – ook het verhaal van Jacob en Esau: Jacob wordt Israël, Esau wordt Edom Ligt alles al vast in het leven of heb je zelf nog wat te kiezen?

4 Gods plan gaat niet volgens jouw planning
Het antwoord van Genesis: ja, er is een plan – schepping, Abraham: God leidt, gelukkig maar (Ps. 33) Maar Gods plan gaat niet volgens jouw planning: Rebekka onvruchtbaar – Israël ‘made in heaven’ Meer zal minder dienen – het gaat niet zoals jij denkt

5 Genade is de kern van Gods plan
‘Jacob heb Ik liefgehad, en Esau gehaat’ – maar dat was niet dankzij Jacob en zijn gedrag Jacob, beetnemer vanaf het begin, krijgt het eerstgeboorterecht, maar je moet niet vragen hoe Paulus in Rom. 9: Gods ontferming geeft altijd de doorslag!

6 Hoe wil jij leven? De broers groeien verschillend op: Esau is jager, Jacob is herder Het grote verschil: Jacob is bezeten van de zegen van God, Esau geeft er niks om Heb 12: Esau minachtte het heilige

7 Je hebt wel degelijk een keus
Esau weigert zijn plek in te nemen in Gods plan… Brengt de vraag dichtbij: wat doe jij met Gods aanbod van ontferming en genade? Berg jij dan je leven in de genade van God!


Download ppt "Ligt alles al vast in het leven? Zoveel delen en toch zo verschillend uitkomen – ook het verhaal van Jacob en Esau: Jacob wordt Israël, Esau wordt."

Verwante presentaties


Ads door Google