De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Maniërisme Beeldhouwkunst Door Urben Peters en Ikea kast.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Maniërisme Beeldhouwkunst Door Urben Peters en Ikea kast."— Transcript van de presentatie:

1 Maniërisme Beeldhouwkunst Door Urben Peters en Ikea kast

2 Tijd van ontstaan  Tijdens de Renaissance (1400-1600), werd ook de late renaissance genoemd.  Begin rond: 1520  Eind rond: 1590  Vóór de barok (begin rond 1600), na de hoog renaissance (eind 1520)

3 Achtergrondinformatie  Iemands maniera is zijn persoonlijke artistieke stijl, zijn kenmerk, maar tegelijkertijd betekent het ook stijl in de zin van gratie en elegantie.  In de 17e eeuw kreeg de term maniera een erg negatieve betekenis. De nieuwe barokke kunst verdoemde de voorgaande stijl als "gekunsteld" en "vervreemd van de natuur en eerlijke emoties".

4 Kenmerken en eigenschappen  Streven naar kunstmatigheid en disharmonie  Accent ligt op het fantastische: de figuren bewegen zich binnen een irrationele droomwereld  Veel gebruik van lichamen in onnatuurlijke gedraaide poses. Voorkeur aan bewegende figuren, met name de S vorm. (niet gevangen door cirkels of vierhoeken) Dit gaf wel een soort erotische uitstraling  Berekenbaarheid en meetbaarheid wordt niet gezien als objectieve criteria.

5 Voorbeelden

6 Kleine interactie  Ga naar: “Mastop.weebly.com”  of scan de QR-code:

7 nde van onze presentatie  Bedankt voor het luisteren naar onze presentatie.


Download ppt "Maniërisme Beeldhouwkunst Door Urben Peters en Ikea kast."

Verwante presentaties


Ads door Google