De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

3.5A. De twee belangrijkste poleis in Griekenland waren? Waren de poleis in Griekenland politiek verdeeld? En waren ze cultureel verdeeld? Wie was de.

Verwante presentaties


Presentatie over: "3.5A. De twee belangrijkste poleis in Griekenland waren? Waren de poleis in Griekenland politiek verdeeld? En waren ze cultureel verdeeld? Wie was de."— Transcript van de presentatie:

1 3.5A

2 De twee belangrijkste poleis in Griekenland waren? Waren de poleis in Griekenland politiek verdeeld? En waren ze cultureel verdeeld? Wie was de grote vijand van de Grieken? Verschil tussen de Olympische spelen toen en nu? Wat als er oorlog was?

3 Academie 5 de eeuw bloei cultuur van Athene Waarom werden al die mooie gebouwen op de Akropolis gebouwd? Waar was Athena de godin van? 600 v.C. tempels van hout kalksteen of marmer Ook andere poleis besteden veel aandacht aan de bouw van tempels

4

5 454 v.C. wordt de kas van de Delische-Attische Zeebond naar Athene verplaatst De uitvindingen en vernieuwingen van de kunstenaars, uit de 6 e eeuw, valt samen met?

6 Godin van de overwinning

7 Fries decoratieve functie Fronton gevel of ingang in een driehoek vorm

8 1. Dorisch 2. Ionisch 3. Korinthisch

9 Eenvoudig kapiteel/bekroning Statige vorm geen voetstuk

10 Slanke vorm Een krulvormig kapiteel Eenvoudig voetstuk

11 Nog sierlijker dan Ionische stijl Kapiteel zijn bladeren Meer uitgebreid voetstuk

12 Egyptenaren waren het voorbeeld 5 de eeuw worden de beelden natuurlijker en minder stijf Ze wilden volmaakte lichamen, dat was een teken van goddelijkheid

13 Dat was een houding met 1 gestrekt been en 1 gebogen been om het natuurlijker te maken S vorm Dit zorgt voor beweging en een natuurlijke houding bij een stilstaand beeld

14 Speerwerpende Zeus, Gezichtsuitdrukkingen kregen soms ook aandacht

15 Hoog aanzien Kopieën van de Romeinen(zie afbeelding 18,19 en 20) Diepte in een schilderij perspectief je kan in het schilderij kijken, het ziet er levendiger uit

16 6e eeuw ontstaan van het toneel Feesten ter ere van Dionysus(god van de wijn en plezier), na de viering werden er 4 dagen komedies en tragedies opgevoerd in het theater 4e eeuw stenen theaters De Grieken zijn voor velen een voorbeeld en het wordt nog steeds gevolgd.


Download ppt "3.5A. De twee belangrijkste poleis in Griekenland waren? Waren de poleis in Griekenland politiek verdeeld? En waren ze cultureel verdeeld? Wie was de."

Verwante presentaties


Ads door Google