De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Wat ga je leren in dit hoofdstuk over de Romeinen: Wie waren de Germanen en de Kelten? Hoe veroverden en bestuurden de Romeinen hun rijk? Hoe mengde en.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Wat ga je leren in dit hoofdstuk over de Romeinen: Wie waren de Germanen en de Kelten? Hoe veroverden en bestuurden de Romeinen hun rijk? Hoe mengde en."— Transcript van de presentatie:

1 Wat ga je leren in dit hoofdstuk over de Romeinen: Wie waren de Germanen en de Kelten? Hoe veroverden en bestuurden de Romeinen hun rijk? Hoe mengde en verspreidde de Grieks- Romeinse cultuur zich? Hoe ontstond het Christendom en hoe verspreidde dit geloof zich?

2 Wie waren de Kelten en Germanen?

3 Waar woonden de Kelten en de Germanen? Zoek op internet een kaartje van het woongebied van de 1. Germanen 2. Kelten

4 Germaanse stammen

5 Keltische stammen Rond 700 v. Christus

6 De Germanen Germaanse goden Kenmerken van de Germanen: -Hun werktuigen waren van ijzer (ijzertijd) -Ze ruilden producten met elkaar (ruilhandel)

7 Germaanse goden en godinnen Op welke manier gebruiken wij de goden, Wodan, Donar en Frya tegenwoordig nog? Wat is een verschil en een overeenkomst tussen de Germaanse en Griekse goden en godinnen?


Download ppt "Wat ga je leren in dit hoofdstuk over de Romeinen: Wie waren de Germanen en de Kelten? Hoe veroverden en bestuurden de Romeinen hun rijk? Hoe mengde en."

Verwante presentaties


Ads door Google