De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Alcohol Door Lars Veldscholte Ga ook naar

Verwante presentaties


Presentatie over: "Alcohol Door Lars Veldscholte Ga ook naar"— Transcript van de presentatie:

1 Alcohol Door Lars Veldscholte Ga ook naar www.larsonline.nl.tt
Copyright © 2006 Lars Veldscholte Ga ook naar

2 Licht in je hoofd Mensen vinden bier niet alleen maar lekker, maar er is nog een reden waarom ze dat drinken. Ze voelen zich er lekker door. Ze worden er licht van in hun hoofd. Maar er is nog een reden. Vroeger ( ), waren er natuurlijk nog geen waterzuiveringen. Het drinkwater was vervuilt. Dus je kunt er ziek van worden. Maar ze ontdekten dat je niet ziek werd als je alleen bier dronk. Dat komt door dat het bier gekookt wordt. Door het koken worden de bacteriën gedood. Maar dat wisten ze natuurlijk nog niet.

3 Door bier voel je je lekkerder
Omdraaien!!

4 Sterk en licht alcoholische dranken
Je hebt sterke en licht alcoholische dranken. Hierna volgen er een paar: (ga naar volgende pagina)

5 Sterk en licht alcoholische dranken

6 De grenzen Des de kleiner het lichaam, hoe gevoeliger het is voor alcohol. Daarom is het slecht voor je als je alcohol drinkt als je nog in de groei bent. Je gaat er langzamer van groeien. En het niet goed voor je hersenen. Die worden er ook slechter op als je nog in de groei bent.

7 Wat besteden jongeren aan alcohol

8 Alcohol, de procenten

9 Verslaafd Je kunt natuurlijk ook verslaafd raken aan alcohol. Net zo als aan nicotine, dat zit in sigaretten. Niet iedereen raakt verslaafd. Dit gebeurd alleen bij mensen die gevoelig zijn voor alcohol of regelmatig veel drinken. Als een lichaam niet meer zonder alcohol kan, noemen we dat alcoholisme.

10 Alcoholisten beginnen ‘s morgens al met drinken.
Drank bepaalt hun leven. Als ze stoppen, gaan ze trillen of worden ze ziek Hun gezondheid gaat achteruit Ze kunnen niet meer werken en raken hun baan kwijt Familie en vrienden willen niets met hen te maken hebben Ze komen in geldzorgen Dan moet er hulp worden gezocht

11 Afkicken Een alcoholist die van de drank af wil komen, wil afkicken. Hij kan daarvoor naar een afkickcentrum, waar hij wordt geholpen. Het vervelende is dat alcoholisme nooit echt overgaat. Een alcoholist die van de drank af is, kan nooit meer voor de gezelligheid een glaasje drinken. De kans is dan groot dat de ellende weer opnieuw begint.

12 The End


Download ppt "Alcohol Door Lars Veldscholte Ga ook naar"

Verwante presentaties


Ads door Google