De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Elin, Luuk, Anne en Mirthe.  Door te ademen haalt men zuurstof uit de lucht het lichaam binnen.  Eenmaal binnen gaat het via de keelholte, luchtpijp.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Elin, Luuk, Anne en Mirthe.  Door te ademen haalt men zuurstof uit de lucht het lichaam binnen.  Eenmaal binnen gaat het via de keelholte, luchtpijp."— Transcript van de presentatie:

1 Elin, Luuk, Anne en Mirthe

2  Door te ademen haalt men zuurstof uit de lucht het lichaam binnen.  Eenmaal binnen gaat het via de keelholte, luchtpijp en bronchiën naar de longen.  Hier wordt koolzuurgas uit het bloed met zuurstof uit de lucht uitgewisseld.  De lucht die wordt ingeademd is 21% zuurstof, de rest is stikstof. De neus filtert deze lucht gefilterd, voorverwarmt en bevochtigd door de neushaartjes.

3

4 De wanden van de longblaasjes en aders zijn zo dun dat de gaswisseling makkelijk plaats kan vinden.

5  Om buitenlucht naar binnen te krijgen moet de borstholte groter worden.  De uitwendige tussenribspieren trekken samen, de ribben buigen naar buiten en voren.  Het middenrif trekt samen, waardoor het wordt afgeplat. Hierdoor wordt de buikholte kleiner, waardoor de buikwand uitzet.

6  De uitwendige tussenribspieren verslappen, en de inwendige tussenribspieren trekken zich samen.  Het middenrif ontspant en wordt weer bol, hierdoor neemt de druk in de borstholte toe.

7  Acute ontsteking van de bronchiën

8

9


Download ppt "Elin, Luuk, Anne en Mirthe.  Door te ademen haalt men zuurstof uit de lucht het lichaam binnen.  Eenmaal binnen gaat het via de keelholte, luchtpijp."

Verwante presentaties


Ads door Google