De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Suriname klimaat+geografie

Verwante presentaties


Presentatie over: "Suriname klimaat+geografie"— Transcript van de presentatie:

1 Suriname klimaat+geografie
Van Brend en Rozan

2 Inhoud 1. Inleiding 2. Tropisch regenwoud 3. Seizoenen 4.geografie

3 inleiding wij hebben dit onderwerp gekozen omdat wij dit wel leuk lekken en er nog meer van willen weten

4 Tropisch regenwoud Het tropisch regenwoud is een heel bijzonder bos. Het tropisch regenwoud zorgt namelijk voor de zuurstof die we inademen. Het tropisch regenwoud verdwijnt door bijvoorbeeld houtkap en vervuiling. Er wonen heel veel verschillende planten en dier soorten in het regenwoud. Ongeveer de helft van alle planten en dieren die we kennen leven daar. Een hele bijzondere plant/bloem is de Rafflesia. De bloem van die plant kan wel 1 meter breed worden en bijna 10 kilogram zwaar. De Rafflesia heeft nog iets bijzonders, hij ruikt naar rottend vlees. Dat doet hij om vliegen aan te trekken. Die houden namelijk van die geur. Als een vlieg dan op de bloem gaat zitten krijgt ze stuifmeel aan haar pootjes en als ze dan weer ergens anders gaan zitten laten ze het los en krijg je daar weer zo'n Rafflesia.

5 seizoenen Kleine regentijd van begin December tot begin Februari.
Kleine droge tijd begin Februari tot eind April. Grote regentijd eind April tot half Augustus. Grote droge tijd half Augustus tot begin December.

6 geografie Suriname ligt in het noorden van Zuid-Amerika. Het land grenst aan Frans-Guyana in het oosten, Brazilië in het zuiden en Guyana in het westen.

7 Einde Wij hopen dat jullie het leuk vonden en dat jullie genoten hebben. Zij er nog vragen???????


Download ppt "Suriname klimaat+geografie"

Verwante presentaties


Ads door Google