De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Online filmpjes maken. (www.wevideo.com)

Verwante presentaties


Presentatie over: "Online filmpjes maken. (www.wevideo.com)"— Transcript van de presentatie:

1 Online filmpjes maken. (www.wevideo.com)
Web 2.0 tool Wevideo Online filmpjes maken. (www.wevideo.com)

2 Inloggen Je kunt je gratis aanmelden/inloggen.
Je hebt dan een eigen account. Ook kun je je aanmelden via Facebook,een yahoo account en met google

3 Kosten Gratis Je kan ook een grote account aanvragen met
meer geheugen dan kost het wel geld. Ze maken ook nog onderscheid tussen persoonlijk. –Zakelijk. –Onderwijs. De tabel die je hier onder ziet is persoonlijk.

4 Doelgroep Als ik kijk naar het basisonderwijs dan is deze web 2.0 tool zowel geschikt voor de leerkracht om te gebruiken. Maar ook zeker voor de leerlingen als die zelf een filmpje mogen maken. Dus zowel de leerkracht en de leerling kunnen werken met dit programma. Iedereen kan een eigen account aanmaken en daarop zijn of haar filmpje in elkaar zetten.

5 Aan de slag Je begint met het aanmaken van een eigen account. Daarop kun je je inloggen. Vanuit daar kun je zelf de stappen kiezen die je zet. Je kan een video starten en aan de slag gaan. Ook kun je video’s van andere zien die ze gepubliceerd hebben.

6 Wat is het precies? Je kan je eigen video maken op het internet.
Het is een soort Windows movie maker maar dan via het internet. De voordelen hier van zijn dat je de filmpjes overal kunt openen en er dus overal aan kunt werken. Mijn nadeel die ik tegen ben gekomen is dat het soms een erg traag programma is. Voordat hij iets geladen heeft of iets afgespeeld heeft duurt dat erg lang. Je kan een hoop special effects toevoegen en er zitten veel bewerkingsopties bij. Deze zul je wel zelf spelenderwijs moeten leren.

7 Publiceren Je kan beginnen met het opslaan van je filmpjes op jou account. Nadeel: Je kan niet veel geheugen erop kwijt. En niet meer dan een paar mb per dag. Dus dan moet je weer een dag wachten. Uploaden naar youtube gaat vrij simpel. Zoals je op het plaatje kan zien kun je de video's overal naar toe verspreiden. Een voordeel is dat je de filmpjes op iedere computer kan openen omdat het online staat.

8 Mogelijkheden tot onderwijs
De kinderen kunnen nu zelf aan de slag met het maken van een filmpje. Dit kun je doen door middel van een opdracht. Ze kunnen op verschillende manieren het filmpje maken en er een eigen draai aan geven. Je kunt er een andere opdracht aan koppelen, daarbij moeten ze gebruik maken van een filmpje of iets produceren. Ook zit er veel toekomst in het programma. Ze zijn steeds bezig zichzelf te verbeteren en te promoveren naar een beter resultaat.


Download ppt "Online filmpjes maken. (www.wevideo.com)"

Verwante presentaties


Ads door Google