De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Situatie 1 Ik ben iemand die graag zelfstandig blijft, maar heel veel informatie over de veranderingen gaat tegenwoordig met de computer en ik heb geen.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Situatie 1 Ik ben iemand die graag zelfstandig blijft, maar heel veel informatie over de veranderingen gaat tegenwoordig met de computer en ik heb geen."— Transcript van de presentatie:

1 Situatie 1 Ik ben iemand die graag zelfstandig blijft, maar heel veel informatie over de veranderingen gaat tegenwoordig met de computer en ik heb geen computer. Wat nu?

2 Situatie 2 Ik heb een gehandicapte zoon die 3 keer per week naar de activiteitenbegeleiding gaat. Nu hoor ik dat ik daar dit jaar geen recht meer op heb, hoe moet dat nu verder?

3 Situatie 3 Mijn moeder is dementerend. Ze woont nog wel zelfstandig maar dit gaat niet lang meer. Kan zij nog naar een verzorgingshuis ?

4 Situatie 4 Ik ben weduwe / weduwnaar en wil graag zelfstandig mijn eigen regie voeren en niet afhankelijk zijn van buren zoals de gemeente dat graag zou willen. Wat nu?

5 Situatie 5 Ik heb zelf een persoonsgebonden budget PGB. Houd ik daar recht op ?

6 Situatie 6 Ik krijg altijd huishoudelijke hulp, Blijft dat bestaan of moeten mijn kinderen mij straks helpen? Die wonen allemaal ver weg en de buren vertrouw ik niet.

7 Situatie 7 Mijn broer woont in een instelling (met verblijf ) hij heeft een lage ZZP (zorg zwaarte pakket ) indicatie.Wordt hij nu gedwongen om te vertrekken en waar moet hij heen?

8 Situatie 8 Ik ben iemand die zich best kan redden en heel lang zelfstandig wil zijn, maar dan moeten in huis wel een paar aanpassingen worden gedaan. De gemeente wil dat niet vergoeden, hoe nu verder?

9 Situatie 9 Mijn kind is ernstig gehandicapt en heeft langdurig intensieve zorg nodig, maar door al die aanpassingen en veranderingen voel ik mij speelbal worden tussen instanties als Sociale Verzekeringsbank, Zorgverzekeraar en gemeente. Dat kan toch niet de bedoeling zijn van deze veranderingen. Hoe nu verder?

10 Situatie 10 Mijn moeder van 94 jaar heeft thuis bezoek gehad van de gemeente. Zij willen ruim 1 uur huishoudelijke hulp schrappen. De was moet ze nu zélf maar doen. Dit gaat te ver!. Wat nu?

11 Situatie 11 Ik ga een dag per week naar een afasie trainingscentrum. Daar krijgt ik logopedie en groeps-logopedie. Er zijn in mijn regio drie mogelijkheden om naar zo'n centrum te gaan voor dagopvang. De gemeente heeft met geen van deze centra een contract afgesloten. En zorgverleners die wel een contract hebben met de gemeente kunnen deze zorg niet leveren. Ik val dus buiten de boot. Wat nu?

12 Situatie 12 Mijn accu's voor mijn in bruikleen zijnde scootmobiel moesten vervangen worden. In plaats van 80 amp accu's plaatste Welzorg 60 amp accu's waardoor er 25% minder mee gereden kan worden. Alleen tegen bijbetaling van 250,00 euro kan ik 80 amp accu's krijgen. De gemeente zegt dat zij dat contractueel hebben afgesproken. Maatwerk dus! Maar niet voor mij: Wat nu?

13 Situatie 13 Ik ben niet verzekerd voor overlijden en heb hiervoor zelf een bedrag gespaard. Nou zegt de gemeente dat dit als vermogen wordt aangerekend. Wat nu?

14 Situatie 14 Is er voor mijn meervoudig gehandicapte kind nog gespecialiseerde logeeropvang waardoor ik zo nu en dan geen mantelzorg hoef te verlenen en tot rust kan komen?


Download ppt "Situatie 1 Ik ben iemand die graag zelfstandig blijft, maar heel veel informatie over de veranderingen gaat tegenwoordig met de computer en ik heb geen."

Verwante presentaties


Ads door Google