De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Wat zoeken jullie de levende bij de doden. Bijna een verwijt

Verwante presentaties


Presentatie over: "Wat zoeken jullie de levende bij de doden. Bijna een verwijt"— Transcript van de presentatie:

1 Wat zoeken jullie de levende bij de doden. Bijna een verwijt
Wat zoeken jullie de levende bij de doden? Bijna een verwijt. “Hebben jullie zo weinig verstand en zijn jullie zo traag van begrip?!” “Waarom zijn jullie zo ontzet en waarom zijn jullie ten prooi aan twijfel?!”

2 “…de Mensenzoon moest worden uitgeleverd (…), moest gekruisigd worden en op de derde dag opstaan” (7). “Moest de messias al dat lijden niet ondergaan om in zijn glorie binnen te gaan?” (26). “…dat alles wat in de Wet van Mozes, bij de Profeten en in de Psalmen over mij geschreven staat in vervulling moest gaan” (44).

3 “…en werd opgenomen in de hemel” (51)
“…en werd opgenomen in de hemel” (51). Huldiging: als kampioenen die goud gewonnen hebben.

4 “…heeft hij zich vernederd en werd gehoorzaam tot in de dood – het kruis” (Fil. 2:5 e.v.). “Daarom heeft God hem hoog verheven en hem de naam geschonken die elke naam te boven gaat…” (Fil. 2:9)!

5 Mike McKinley in The Resurrection in Your Life (Jezus’ opstanding in jouw leven): Jezus’ opstanding is: breken met onuitroeibare zonden en patronen in je leven. En: leven met hoop in deze wereld. Zijn rijk komt!

6 Samenvatting: Zoek de levende niet bij de doden! Want dit alles moest gebeuren. Jezus deed wat hij moest doen, en God nam hem op in de hemel. En gaf hem de naam boven elke naam: hij overwint, in hem winnen wij!


Download ppt "Wat zoeken jullie de levende bij de doden. Bijna een verwijt"

Verwante presentaties


Ads door Google