De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De dag vóór het examen Schrijf de data en uren waarop je examen moet doen op een groot vel papier en hang het goed zichtbaar op! Leg alles wat je voor.

Verwante presentaties


Presentatie over: "De dag vóór het examen Schrijf de data en uren waarop je examen moet doen op een groot vel papier en hang het goed zichtbaar op! Leg alles wat je voor."— Transcript van de presentatie:

1 Voorbereiding op het CE Vavo Enschede Met dank aan Ster College Eindhoven

2 De dag vóór het examen Schrijf de data en uren waarop je examen moet doen op een groot vel papier en hang het goed zichtbaar op! Leg alles wat je voor het examen nodig hebt klaar Zorg voor voldoende nachtrust Zet meerdere wekkers en schakel een wekdienst in

3 Op weg naar het examen Zorg dat je minimaal een kwartier van tevoren aanwezig bent Ga een half uur eerder van huis dan je normaal zou doen Neem alles wat je nodig hebt mee, plus wat eten en drinken

4 Aan het begin van het examen
Blader de opgaven door, zodat je weet hoeveel je er moet maken Meerdere onderwerpen? Begin met het onderwerp dat je het best ligt. Schrijf vanaf het begin leesbaar en hou dat zo! (onleesbaar=fout)

5 Problemen Weet je het antwoord op een vraag niet? Ga door naar de volgende en probeer het opnieuw als je alle vragen die je wel weet af hebt Onrustig, duf, paniekerig? Ga even naar het toilet, adem een paar keer diep in en uit, eet of drink iets.

6 De vragen Kijk hoeveel punten je kunt verdienen. Hoe meer punten, hoe meer je moet doen. Begin met iedere vraag helemaal goed door te lezen. Kijk eerst wat je moet DOEN. Iets noemen? Uitleggen? Verschil aangeven? Kijk dan wat je moet WETEN. Op welke kennis wordt een beroep gedaan? Moet je bronnenmateriaal gebruiken? Volg de instructies in de vraag precies op.

7 Aanpak vraag/bron als geheel
Wat is het onderwerp van de vraag/bron Wat weet ik daarvan? Welke gegevens uit de tekst heb ik nodig? Wat moet ik daarmee doen? Gaat het om de hoofdlijn in de tekst of om detais? Bij een afbeelding: gaat het om de hele afbeelding of om details?

8 Onbekende woorden Weet je de betekenis van een woord niet?
Ga na of het een begrip is dat je hebt moeten leren, misschien weet je dan in welke richting je moet zoeken Probeer de betekenis uit de context af te leiden Weet je het nog niet? Gebruik een woordenboek. Pas op: een woord kan vakspecifiek iets anders betekenen dan wat in het woordenboek staat.

9 Antwoord starters Begin met de vraag te herhalen
Gebruik een voegwoord dat past bij de vraag Bijvoorbeeld: leg uit…voegwoord: doordat. Brongebruik verplicht? Noteer de gegevens en maak verbinding met je antwoord Bijvoorbeeld: uit de bron blijkt (gegevens), dat past bij…(je antwoord)

10 Halverwege Kijk in de opgaven hoever je bent
Verdeel je tijd over de resterende opgaven Hou een kwartier over voor controle

11 Aan het eind van het examen
Neem 15 minuten voor controle Controleer of je alle vragen gemaakt hebt Probeer opengelaten vragen alsnog te maken. Nooit geschoten is altijd mis. Controleer de open vragen: is het antwoord volledig, klopt het met de vraag? Bij twijfel NIET veranderen Staat je naam op alle blaadjes? Let er bij het inleveren op dat ALLE blaadjes meegaan.


Download ppt "De dag vóór het examen Schrijf de data en uren waarop je examen moet doen op een groot vel papier en hang het goed zichtbaar op! Leg alles wat je voor."

Verwante presentaties


Ads door Google