De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Online filmpjes maken. (www.wevideo.com)

Verwante presentaties


Presentatie over: "Online filmpjes maken. (www.wevideo.com)"— Transcript van de presentatie:

1 Online filmpjes maken. (www.wevideo.com)
Web 2.0 tool Wevideo Online filmpjes maken. (www.wevideo.com)

2 Inloggen Je kunt je gratis aanmelden/inloggen.
Je krijgt dan een eigen account. Je kunt je aanmelden via Facebook, een yahoo-account en met google

3 Kosten Het is gratis Je kunt ook een groter account aanvragen met
meer geheugen. Het kost dan wel geld. Ze maken onderscheid tussen: persoonlijk, zakelijk en onderwijs. De tabel die je hier onder ziet is persoonlijk.

4 Doelgroep Als ik kijk naar het basisonderwijs dan is deze web 2.0 tool zowel geschikt voor de leerkracht om te gebruiken, maar ook zeker voor leerlingen als zij zelf een filmpje mogen maken. Zowel de leerkracht als de leerling kunnen werken met dit programma. Iedereen kan een eigen account aanmaken en daar zijn of haar filmpje in elkaar zetten.

5 Aan de slag Je begint met het aanmaken van een eigen account. Daarop kun je je inloggen. Vanuit daar kun je zelf de stappen kiezen die je zet. Je kunt een video starten en aan de slag gaan. Je kunt video’s zien van anderen die zij gepubliceerd hebben.

6 Wat is het precies? Je kunt je eigen video maken op het internet.
Het is een soort Windows Movie Maker, maar dan via het internet. Het voordeel hiervan is dat je de filmpjes overal kunt openen en er dus overal aan kunt werken. Het nadeel wat ik tegen gekomen ben is dat het soms een erg traag programma is. Voordat hij iets heeft geladen of iets heeft afgespeeld duurt het erg lang. Je kunt veel verschillende special effects toevoegen en er zitten veel bewerkingsopties bij. Deze zal je wel zelf spelenderwijs moeten ontdekken.

7 Publiceren Je kunt beginnen met het opslaan van je filmpjes op jouw account. Nadeel: Je kunt er niet veel geheugen op kwijt en niet meer dan een paar mb per dag. Wil je weer iets uploaden moet je weer een dag wachten. Uploaden naar youtube gaat gemakkelijk. Zoals je op het plaatje kan zien kun je de video's overal naar toe verspreiden. Voordeel: Je kunt de filmpjes op iedere computer openen omdat het online staat.

8 Mogelijkheden tot onderwijs
De kinderen kunnen zelf aan de slag met het maken van een filmpje. Dit kan je doen door middel van een opdracht. Ze kunnen op verschillende manieren het filmpje maken en er een eigen draai aan geven. Je kunt er een andere opdracht aan koppelen, daarbij moeten ze gebruik maken van een filmpje of iets produceren. Er zit veel toekomst in het programma. Ze zijn steeds bezig zichzelf te verbeteren en te promoveren naar een beter resultaat.


Download ppt "Online filmpjes maken. (www.wevideo.com)"

Verwante presentaties


Ads door Google