De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Geluid Hoofdstuk 4.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Geluid Hoofdstuk 4."— Transcript van de presentatie:

1 Geluid Hoofdstuk 4

2 Geluid Goed geluid wordt niet opgemerkt, slecht geluid daarin tegen des temeer.

3 Geluid en emotie Geluid is cruciaal voor het vertellen van een film. Zonder geluid is spanning creëren zeer moeilijk, kijk maar eens naar een horror film zonder geluid. Geluid is de rode draad om emotie over te brengen op het publiek.

4 Soorten geluid Direct geluid Sfeergeluid Effectgeluid Muziek
Voice-over

5 Locatie Als geluidsman is het belangrijk te weten waar je gaat opnemen bv. Gesloten opname: je hoeft dus geen windscreen te gebruiken als er geen wind aanwezig is. Wel rekening houden met de akoestiek. Open opname: windscreen gebruiken om lelijke windgeluiden te voorkomen. Als geluidsman is het noodzakelijk om op voorhand de locatie te bezoeken. Er kunnen bv veel auto’s voorbij rijden of de locatie kan aan een spoorweg liggen. Het is dus nodig om je locatie zorgvuldig uit te kiezen.

6 Dynamiek Is het verschil tussen de stilste passage en de luidste passage.

7 Geluidsapparatuur Soorten microfoons
Dynamische microfoon of Rondomgevoelige microfoon Cardioïde microfoon Shotgun microfoon of Hypercardioïde

8 Rondomgevoelige microfoon

9 Cardioïde microfoon

10 Hypercardioïde microfoon

11 Dasspeldmicrofoon Veel gebruikt bij Tv programma’s

12 Koptelefoon Elke goede geluidsman heeft een goed koptelefoon.

13 Mixer Als je met meer dan 1 microfoon opneemt dan gebruik je best een mixer.

14 Geluid en montage Als je slecht geluid hebt opgenomen dan kan je het nauwelijks verbeteren in de montage. Het is dus van cruciaal belang om altijd goed audio op te nemen dan pas kan je er mee spelen in je montage.

15 Ruis Bij elke geluidsopname wordt ook ruis opgenomen, dit is zeer goed hoorbaar bij goedkope of slechte microfoons. Soms vragen klankmannen om op de set 1 minuut ruis op te nemen ‘de stilte op de set’ want stilte is weliswaar ook geluid. Met die minuut ruis kan je vele problemen oplossen in de montage moesten die zich voordoen. Bij goede microfoons is de ruis nauwelijks hoorbaar.

16 Geluidscontinuïteit In een film of tv programma is het belangrijk dat het geluid goed is afgemixt. Zodat je niet steeds het geluid van je televisie hoger of lager moet zetten. In de montage wordt het geluid afgemixt rond de -6 db


Download ppt "Geluid Hoofdstuk 4."

Verwante presentaties


Ads door Google