De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Film cameraman.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Film cameraman."— Transcript van de presentatie:

1 film cameraman

2 inleiding Hoofdstuk 1 De werking Hoofdstuk 2 onderdelen
Hoofdstuk 3 special effect Hoofdstuk 4 Een tv programma maken

3 De werking De filmcamera is een fototoestel, dat zo is gemaakt dat het heel snel beelden kan opnemen op een lichtgevoelige film. Die film is aan de randen geperforeerd zodat een getande transportrol hem goed naar het filmkanaal kan sturen. In het filmkanaal wordt de film beeld voor beeld getransporteerd. Hiervoor wordt bij bijna alle filmcamera's een grijpersysteem gebruikt. Het lenzenstelsel projecteert een beeldje in het beeldvenster. Tijdens het verschuiven van de film wordt de lichtbundel afgesloten door de vlinder.

4 onderdelen Switar 10mm Tobin TCS TLL Rode NTG-1 Short Shotgun Mic
filmcamera statief filmcameralens

5 special effect Dit is grijze schaal dit is doorzichtig dit is negatief verplaatsen Verplaatsen draaien knipperen vergroten

6 Hoe maak je special effect met PowerPoint.
Ik leg het uit met plaatjes.

7

8 Een tv programma maken Een programma maken doe je niet even snel. Daar komt nogal wat bij kijken. Eerst moet er een idee ingeleverd worden. Als dit idee is goedgekeurd dan moet er een begroting gemaakt worden. Je moet dus van te voren inschatten wat alles gaat kosten. Dit is niet makkelijk. Er zijn vele factoren waar je rekening mee moet houden zoals onvoorziene kosten. Dit zijn kosten die je van te voren niet kan weten zoals eetkosten of hoeveel banden ga je gebruiken voor de opnamen of hoeveel kilometers er gereden gaat worden Daarnaast zijn er kosten die je wel van te voren kan weten. Bijvoorbeeld het inhuren van cameramensen en geluidsmensen voor de opnamen. Of bepaalde locaties waar je wil gaan filmen. In het geval van de bollywoodfilm moest er een bioscoopzaal gehuurd worden. Daarna ga je aan de slag met de research. Je moet natuurlijk wel wat van het onderwerp afweten anders kan je er niet echt een film over maken. Dit is veel werk. Gelukkig is er op internet heel veel over te vinden. Als je research gedaan hebt dan maak je daar een verslag van. Dit is handig om later snel dingen terug te kunnen vinden. Als je het researchverslag van de Bollywoodfilm wil lezen klik dan hier. Als je z'n begroting gemaakt hebt dan moet je deze inleveren bij je opdrachtgever. Deze gaat bekijken of alles klopt en of het budget aanwezig is. Als de begroting wordt goedgekeurd ,dan ga je aan de slag met je idee. Als eerste ga je produceren.

9

10

11


Download ppt "Film cameraman."

Verwante presentaties


Ads door Google