De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

1.Piramides 2. Mummies 3. temperatuur. 4. Dieren

Verwante presentaties


Presentatie over: "1.Piramides 2. Mummies 3. temperatuur. 4. Dieren"— Transcript van de presentatie:

1 1.Piramides 2. Mummies 3. temperatuur. 4. Dieren
inhoudsopgave 1.Piramides 2. Mummies 3. temperatuur. 4. Dieren 5. Geschiedenis 6. Zeeën in Egypte 7. Einde vragen tips tops

2 piramides De eerste Egyptische piramide is ruim 4500 jaar geleden gebouwd als grafmonument voor een Egyptische farao, de toenmalige heersers van het oude Egypte. Zijn opvolgers volgden hem in deze begraafwijze en zij werden net zoals hun voorganger na hun dood gemummificeerd en met kostbaarheden en persoonlijke bezittingen in het binnenste van een piramide gelegd. In totaal zijn er circa tachtig piramiden bewaard gebleven, gebouwd over een periode van ongeveer duizend jaar.

3 Mummies Een mummie is een stoffelijk overschot, meestal menselijk, waarbij het ontbindingsproces na het overlijden vrijwel tot stilstand is gekomen, zodat van het lichaam niet alleen het skelet overgebleven is, maar ook zachte delen, in het bijzonder de huid. Een mummie kan ontstaan door conserverende bewerkingen of door natuurlijke omstandigheden. Vele culturen mummificeerden overledenen of profiteerden van plaatselijke omstandigheden om mummificatie te bewerkstelligen. Bekend is conservering door uitdroging, bijvoorbeeld in woestijnen of in het hooggebergte, maar bij de veenlijken die in natte en zure omstandigheden ontstaan spreekt men eveneens van mummificatie.

4 tempratuur noordelijke deel van het Oude Egypte dat zich uitstrekte van het gebied net ten zuiden van het huidige Caïro tot aan de Nijldelta in Alexandrië. Het landschap van Neder-Egypte werd door de Nijldelta bij Alexandrië gedomineerd. Het deltagebied werd goed bewaterd, door de kanalen die het doorkruisten. Er zijn moerassige gebieden en de muggen konden voor overlast zorgen. Het klimaat is zachter dan in Opper-Egypte. Temperaturen zijn minder extreem en er is meer regenval in dit gebied.

5 Dieren

6 cobra Tot de cobra's worden verscheidene geslachten van slangen uit de familie Elapidae gerekend. Een cobra is niet 1 slang of groep slangen, er bestaan een heleboel slangen die met cobra worden aangeduid. Het woord cobra stamt uit het Spaans of Italiaans en is een verkorte vorm voor cobra capello hetgeen ongeveer slang met hoed" betekent (verwijzend naar de karakteristieke uitzetbare halsribben achter de kop). De cobra speelt een rol in de symboliek van het hindoeïsme. De cobra is erg populair bij slangenbezweerders. Cobra's zijn giftig en hebben een sterk neurotoxine. Hoewel ze niet zo verblindend snel toeslaan als ratelslangen en ook niet altijd gif injecteren, moet een cobrabeet als gevaarlijk worden beschouwd, met een sterfte van gebeten mensen van ongeveer 10%.

7 oryx De oryxen of spiesbokken (Oryx) zijn een geslacht van woestijnbewonende antilopen uit Afrika en Arabië. Ze behoren tot de onderfamilie der paardantilopen (Hippotraginae). Oryxen zijn goed aangepast aan het leven in de woestijn. Ze kunnen langere tijd zonder water en ze kunnen hoge stijgingen in de lichaamstemperatuur aan. Op het heetst van de dag zoeken de dieren verkoeling in de schaarse schaduw. Oryxen zijn te herkennen aan de lange, dunne rechte hoorns, de vrij korte manen, de bult op de schouder en grote hoeven. De dunne vacht is wit van kleur met zwarte, grijze en/of bruine markeringen. Beide geslachten dragen hoorns. Ze hebben een schouderhoogte van 81 tot 120 centimeter en een lichaamsgewicht van 65 tot 200 kilogram. De hoorns worden 38 tot 127 centimeter lang.

8 jachtluipaard De jachtluipaard is aangepast aan jagen met een korte, zeer snelle sprint. Hij is slank, flexibel en gespierd gebouwd, als een hazewindhond, met een krachtige borst, een lange staart en voor een katachtige zeer lange poten, waarmee hij zich hard kan afzetten. De botten van een cheetah zijn licht en flexibel, en hij heeft een relatief groot hart en grote longen. De jachtluipaard heeft een licht gele vacht, die bedekt is met kleine, ronde, zwarte vlekken. De onderzijde en borst zijn bijna geheel wit. De kop is vrij klein, met kleine oren en grote, oranje ogen. Het voorhoofd en de wangen hebben zeer kleine zwarte vlekken.

9 De Egyptische beschaving is meer dan 5000 jaar geleden begonnen, toen de eerste koning de twee helften van het land verenigde.De Egyptenaren ontwikkelden een manier van leven die meer dan 3000 jaar stand hield en die vanwege zijn ouderdom en stabiliteit zelfs op de oude Grieken en Romeinen grote indruk maakte.Egypte was een land met vele goden en de koningen van het land, die farao’s genoemd werden, werden als levende goden beschouwd. Omdat zij absolute macht hadden, konden ze opdracht geven tot het bouwen van de enorme piramides en tempels waar Egypte nu nog steeds beroemd om is. De Egyptische samenleving kende niet veel veranderingen. Zonen hadden meestal hetzelfde beroep als hun vaders. Afgezien van de farao’s waren de belangrijkste mensen de edelen, de priesters, de klerken die zaken te boek konden stellen en de ambtenaren die de belasting inden. Daaronder kwamen de ambachtslieden en andere vaklieden.De meeste Egyptenaren waren eenvoudige boeren. Geschiedenis

10 Zeeën in egypte De Rode Zee is een langgerekte binnenzee gelegen tussen Azië en Afrika. De naam is afkomstig van de rode blauwwieren die af en toe in grote hoeveelheden in deze zee voorkomen waardoor het water een rode schijn kan hebben. Een andere lezing over de herkomst van de naam Rode Zee is dat de naam een verwijzing is naar de rode rotsen bergen die aan de Golf van Akaba uit de zee oprijzen

11 Einde. Vragen tips tops 1. 2. 3. 4. 5. Hier kunt de vragen tips tops op schrijven .


Download ppt "1.Piramides 2. Mummies 3. temperatuur. 4. Dieren"

Verwante presentaties


Ads door Google