De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Soortenkennis 10 december 2013 – Rick van den Berg. Klas: 041A.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Soortenkennis 10 december 2013 – Rick van den Berg. Klas: 041A."— Transcript van de presentatie:

1 Soortenkennis 10 december 2013 – Rick van den Berg. Klas: 041A.
fuut, waterhoen, meerkoet.

2 Fuut (Podiceps cristatus)
Kenmerken 46 tot 51 cm lang, spanwijdte 85 tot 90 cm. De bovenzijde is grijsbruin van kleur, de onderzijde is wit. zwarte iris. Opvallend: de poten staan ver naar achteren en hebben geen zwemvliezen. Om een geluid in te voegen moet je eerst ergens een geluidsbestandje opslaan. Dan kies je voor “Invoegen” – “Audio” – “Audio uit bestand” en kies je je bestandje.

3 fuut (podiceps cristatus)
Leefgewoonten Eet visjes van 2-10 cm, kreeften, waterinsecten en kikkers. Jaagt vanaf de waterkant, neemt een duik. Honkvast: in de omgeving van het nest. Paarband is voor het leven.

4 fuut (podiceps cristatus)
Leefomgeving & Verspreiding In het riet en in het water. Broedt in het riet. 13000 – broedparen in Nederland (in ).

5 waterhoen(gallinula chloropus)
Kenmerken 27 tot 31 cm lang, spanwijdte 50 tot 55 cm. Donker van kleur met een rode snavel. Rode iris. Opvallend: watervogel zonder zwemvliezen.

6 waterhoen (gallinula chloropus)
Leefgewoonten Eet kleine kikkervisjes, waterplanten, grassen en insecten. Zit overdag vaak op oevers langs het water. Baltsritueel pronken met staartveren, buigen en pikken.

7 waterhoen (gallinula chloropus)
Leefomgeving & Verspreiding Voornamelijk tussen de oeverplanten. Bouwt nesten in de beurt van water. Ongeveer broedparen in Nederland (van 1998 tot 2000).

8 meerkoet (fulica atra)
Kenmerken 36 tot 42 cm lang, spanwijdte 70 tot 80 cm. Geheel donker lichaam met witte snavel en voorhoofd. rode iris. Opvallend: in de zomer leven ze alleen of als paren en in de winter in grote groepen. Ze vliegen niet graag.

9 meerkoet (fulica atra)
Leefgewoonten Eet waterplanten, weekdiertjes en waterinsecten. Duikt in het water voor voedsel te zoeken. Meerkoet is een standvogel in Nederland.

10 meerkoet (fulica atra)
Leefomgeving & Verspreiding Leeft bij grote wateren, plassen en meren. Het nest word langs de waterkant gemaakt. Er zijn ongeveer broedt paren in Nederland( 1998 tot 2000).

11 Videomateriaal Tot slot nog een filmpje: over de meerkoet.


Download ppt "Soortenkennis 10 december 2013 – Rick van den Berg. Klas: 041A."

Verwante presentaties


Ads door Google