De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Quiz: de rechtbanken. Marianne D. wordt betrapt met een hoeveelheid marihuana. Deze hoeveelheid is veel te groot om enkel voor persoonlijk gebruik te.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Quiz: de rechtbanken. Marianne D. wordt betrapt met een hoeveelheid marihuana. Deze hoeveelheid is veel te groot om enkel voor persoonlijk gebruik te."— Transcript van de presentatie:

1 Quiz: de rechtbanken

2 Marianne D. wordt betrapt met een hoeveelheid marihuana. Deze hoeveelheid is veel te groot om enkel voor persoonlijk gebruik te zijn. Het parket oordeelt daarom dat zij dealt. Zij wordt in de gevangenis opgesloten in afwachting van een proces. Welke rechtbank?

3 De buur van Piet V. bezit twee honden. Deze lopen dag en nacht buiten. Elke nacht veroorzaken zij lawaai. Hierdoor kan Piet niet slapen. Hij heeft het met zijn buur besproken maar die wil er niets aan doen. Piet besluit naar een advocaat te stappen om dit voor een rechtbank te brengen. Voor welke rechtbank wordt dit probleem opgelost?

4 Joeri N. heeft deelgenomen aan de staking in zijn bedrijf. Als reactie hierop heeft de werkgever hem een gedeelte van zijn loon niet uitbetaald. Joeri meent echter recht te hebben op zijn volledig loon. Zijn werkgever weigert. Hij besluit dan maar naar de rechtbank te stappen. Welke rechtbank?

5 Bij Tom P., een aannemer, werd zojuist een vracht gevelstenen geleverd ter waarde van €5 000. Als hij de levering goed bekijkt, ziet hij dat de verkeerde stenen werden geleverd. Hij neemt contact op met zijn leverancier, N.V. Gevelstenen Vanbockrijk. Het wordt een welles-nietes gesprek. Tom beslist dit probleem voor te leggen aan een rechtbank. Welke rechtbank?

6 Marianne D. wordt betrapt met een hoeveelheid marihuana. Deze hoeveelheid is veel te groot om enkel voor persoonlijk gebruik te zijn. Het parket oordeelt daarom dat zij dealt. Zij wordt uiteindelijk schuldig bevonden door de bevoegde rechtbank. Zij en haar advocate zijn het niet eens met het vonnis. Zij besluiten in beroep te gaan. Welke rechtbank?

7 Koen Jaspers is een schoolplichtige leerling aan een college. Hij wordt echter betrapt op het moment dat hij geld steelt van een medeleerling. De directeur laat het daar niet bij en schakelt onmiddellijk de politie in. Enkele dagen later moet Koen voor de rechtbank verschijnen.Welke rechtbank?

8 Je bent betrokken bij een verkeersongeval waarbij er alleen stoffelijke schade is. Je verzekeringsmaatschappij is van oordeel dat je schade niet vergoed kan worden, omdat jij aansprakelijk bent. Je gaat niet akkoord met die zienswijze. Welke rechtbank?

9 David F. werd gearresteerd wegens openbare dronkenschap. Welke rechtbank?

10 Je bent 16 en je ziet het thuis niet meer zitten. Je loopt van huis weg, maar je ouders vinden dat je moeten terugkomen, ook al heb je geen zin. Welke rechtbank?

11 Maurice V. wil scheiden van zijn echtgenote. Welke rechtbank?

12 De zaak van Alex B. werd failliet verklaard. Welke rechtbank?

13 Twee mannen moesten voor de rechter verschijnen wegens opzettelijke slagen en verwondingen. Welke rechtbank?

14 Jef M. werd door de correctionele rechtbank veroordeeld. Hij vindt zijn straf te zwaar en gaat dus niet akkoord met de uitspraak. Welke rechtbank?

15 Er moet een uitspraak gedaan worden over de geldigheid van een bepaald testament. Welke rechtbank?

16 C.J. en M.G. worden beschuldigd van moord op de 16-jarie Kris Rombaut. Welke rechtbank?

17 Vorig jaar werd J. VB. gearresteerd. De man speelde het klaar om niet minder dan 113 inbraken te plegen. Zijn slachtoffers waren pastoors.

18 Frans D. werd 2 jaar geleden veroordeeld tot 5 jaar cel. Hij en zijn advocaten willen nu zijn voorwaardelijke invrijheidsstelling aanvragen wegens goed gedrag. Welke rechtbank?

19 Je hebt een dolle avond gehad. In die stemming rijd je met de auto naar huis. Onderweg rijd je fietsers aan. Je slaat in paniek en rijdt door. Toevallig heeft iemand je nummerplaat genoteerd. Welke rechtbank?

20 Je bent ontslagen door je werkgever en hebt niet de uitkering gekregen waarop je denkt recht te hebben. De vakbondsafgevaardigde heeft geprobeerd te bemiddelen, maar je werkgever houdt voet bij stuk. Welke rechtbank?

21 Jij en je vriendin zijn allebei 17. er is een kind op komst en jullie willen trouwen. Jullie ouders vinden jullie daarvoor te jong. Welke rechtbank?

22 De centrale verwarming van je huurwoning laat het afweten. Je hebt een aangetekende brief verstuurd naar de eigenaars om dat defect te melden. Die vindt dat jij de herstellingskost moet betalen, hoewel daarover niets in het huurcontract staat. Welke rechtbank?

23 Je komt terug bij je geparkeerde auto en je ziet een bon onder de ruitenwisser zitten omdat je geen parkeerticket had. In een opwelling verfrommel je het briefje en gooi je het weg. Welke rechtbank?

24 Hoewel je ervan overtuigd was dat je grootoom je geen kwaad hart toedroeg – hij had nog gezegd dat hij aan je zou denken – blijkt na zijn overlijden dat je niet in zijn testament staat. Enkele andere achterneven- en nichten krijgen wel een ruim deel van de erfenis. Je vermoedt dat die je grootoom in zijn laatste dagen sterk beïnvloedt hebben en je betwist de geldigheid van het testament. Welke rechtbank?

25 Hendrik K. werd schuldig bevonden aan ontvoering, verkrachting en tenslotte moord van minderjarige meisjes. Welke rechtbank?

26 De ouders van Anton (7j) en Sanne (9j) zijn voorlopig niet in staat hun kinderen op te voeden. Vader heeft een drankprobleem en moeder heeft een zware depressie. Nadat de vrijwillige hulpverlening geweigerd werd, moet deze zaak voor de rechtbank komen. Welke rechtbank?


Download ppt "Quiz: de rechtbanken. Marianne D. wordt betrapt met een hoeveelheid marihuana. Deze hoeveelheid is veel te groot om enkel voor persoonlijk gebruik te."

Verwante presentaties


Ads door Google