De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Herinneringskamp Westerbork

Verwante presentaties


Presentatie over: "Herinneringskamp Westerbork"— Transcript van de presentatie:

1 Herinneringskamp Westerbork
Kamp Westerbork met het verhaal van moord van wel mensen! Maar met het andere kant van het verhaal met overlevende! Alle Joden, kinderen, vaders, moeders, opa’s en oma’s iedereen!

2 Het begin! Het verhaal staat bij iedereen bekend om de kwaaie Adolf Hitler! Maar, hoe is het werkelijk gebeurd? Adolf Hitler was een gewone jongen. Hij kon niet goed met zijn Vader overweg en had veel ruzie! Hij klom zo zelf op en werkte in het leger als boodschapper in de Eerste wereldoorlog. Die hij uiteindelijk overleefd! Hierna gaat hij kijken bij politieke groepen en vindt daar zijn plekje en vertelt daar zijn mening over de Joden. ‘Het is de schuld van de Joden’ Riep hij altijd ‘Ze pakken alles voor onze neus weg! En wij moeten er wat aan doen, we vechten voor Duitsland!

3 Nu was hij erg in de media!
Zo kwam hij uiteindelijk aan de macht en wou hij zijn idee over de Joden doorzetten! Vanaf dat moment moesten de Joden sterren dragen! Ze werden weg gevoerd eerst naar een doorvoer kamp ‘Westerbork’

4 De Joden kwamen in vreselijke barakken!
Waar ze met stapelbedden van wel drie hoog sliepen! Paar schoenen en kleding stukken één deken en een klein koffertje. In Westerbork moesten ze werken, hard werken! Tot de tijd aanbrak om naar het kamp in Duitsland te gaan, werden ze daar op de meest vreselijke manieren vermoord!

5 De Joden werden meestal ‘s nachts uit hun huizen gehaald!
Uiteindelijk in treinen vervoerd. De mannen, vrouwen en kinderen werden gescheiden. Voor je het wist zag je elkaar nooit weer zonder afscheid! Ze kwamen met de trein aan in Westerbork en werden in barakken gestopt! De rails is later afgehakt!

6 Nu moest je hard werken, deed jij je werk niet goed?
Je werd flink gestraft en geslagen! Er liepen veel soldaten rond! Er was geen ontsnappen mogelijk!

7 Veel barakken zijn stuk, alleen delen ervan zijn nog heel!
Hier zaten mensen erg dicht op elkaar! Ook waren er strafbarakken voor mensen die ondergedoken zaten. Die hadden het nog vervelender. Een goed voorbeeld is Anne Frank. Het meisje samen met haar familie ondergedoken achter een kast uiteindelijk ook in strafbarakken gekomen! Otto Frank (haar vader) heeft het overleefd en heeft het dagboek van Anne als boek uitgebracht!

8 Alle mensen die naar een doorvoerkamp moesten, kwamen in barakken
Alle mensen die naar een doorvoerkamp moesten, kwamen in barakken. Ze moesten werken, kregen weinig te eten en zaten heel erg dicht op elkaar. Soms lag je met wel 2 tot 3 man in één bed. Vreselijke tijden, je had dan ook nog die straf barakken. Mensen die probeerden te ontsnappen en voor mensen die ondergedoken waren en verraden werden! Meestal door NSB’ers. Dat waren mensen die nog een beetje fatsoenlijk eten wilden en sloten zich als NSB’ers bij Duitsland aan. Dat konden natuurlijk geen Joden zijn!

9 Totdat het najaar 1944 aanbrak, kwamen er enorme legers van het Engelse, Amerikaanse en Canadese landen. Je moest geluk hebben dat je die dag nog leefde, dan werd je bevrijd. Dat waren zo’n 5.000, die het overleefd hebben. Ze waren boos en sloopten de barakken! Er zijn dus nog maar kleine delen over!

10 Dit was een vreselijk tijd voor de Joden
Dit was een vreselijk tijd voor de Joden. Dit wilden ze vergeten, maar toch moest er wat voor komen. Al die onschuldige kinderen. Die lieve opa en oma. Ze waren allemaal vermoord. Toen maakten ze een mooi monument. Voor iedere dode werd een steentje geplaatst.Voor jong en oud, man of vrouw. Zo worden ze allemaal herdacht!

11 Dit was doorvoerkamp: Westerbork.
Een heel erg interessant park om te zien hoe dit allemaal gebeurt is. Een erg historisch park dus! Informatie & Foto’s made by: WouterworX


Download ppt "Herinneringskamp Westerbork"

Verwante presentaties


Ads door Google