De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Expeditie Zijderoute 1 Hermitage Amsterdam. Je gaat binnenkort op bezoek in de Hermitage Amsterdam. Weet je wat de Hermitage Amsterdam is?  De Hermitage.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Expeditie Zijderoute 1 Hermitage Amsterdam. Je gaat binnenkort op bezoek in de Hermitage Amsterdam. Weet je wat de Hermitage Amsterdam is?  De Hermitage."— Transcript van de presentatie:

1 Expeditie Zijderoute 1 Hermitage Amsterdam

2 Je gaat binnenkort op bezoek in de Hermitage Amsterdam. Weet je wat de Hermitage Amsterdam is?  De Hermitage Amsterdam is een museum.

3 Wat is dat, een museum?  Een museum is een gebouw waar je allerlei bijzondere dingen kunt zien.

4 De Hermitage Amsterdam is het kleine zusje van de Hermitage in Sint-Petersburg. Weet jij misschien in welk land Sint-Petersburg ligt?  Sint-Petersburg ligt in Rusland. < Sint-Petersburg Nederland >

5 In Sint-Petersburg woonden vroeger de tsaren en tsarina’s van Rusland. Zij waren de keizers en de keizerinnen van het land. Hoe noemen we het huis van een keizer en keizerin?  Dat noemen we een paleis.

6 De Hermitage van Sint-Petersburg was vroeger het paleis van de Russische koningen en koninginnen.

7 Het paleis is nu een museum. Je kijkt er je ogen uit! Er is van alles te zien: juwelen, beelden, meubels, schilderijen en nog veel meer.

8 Twee keer per jaar worden sommige van die mooie spullen naar Amsterdam gebracht. Ze worden dan tentoongesteld in de Hermitage Amsterdam. Denk jij dat het gebouw van de Hermitage Amsterdam vroeger ook een paleis was? 

9 Maar wat was het dan wel? Het gebouw van de Hermitage Amsterdam was vroeger geen paleis. Misschien weet je het als je naar deze foto kijkt.  Het gebouw was vroeger een verzorgingstehuis.

10 Het gebouw werd verbouwd van verzorgingstehuis tot museum.

11 Elk jaar bezoeken ongeveer een half miljoen (500.000) mensen het museum. Daar zijn ongeveer 15.000 kinderen bij.

12 De kinderen komen naar de Hermitage voor Kinderen. Dat is een gebouw dat speciaal voor jullie is ingericht. De hele klas gaat er aan het werk.

13 In de Hermitage Amsterdam wordt twee keer per jaar een nieuwe tentoonstelling gehouden. Deze keer zie je muurschilderingen, boeddhabeelden, kostbaarheden van zijde, zilver, glas en goud. Ze werden opgegraven in landen als Kazakhstan, Oezbekistan en China.

14 Maar nu eerst: De Hermitage Amsterdam Quiz! De volgende les gaat over handel.

15 1.Wat is de Hermitage Amsterdam?  Klik voor het juiste antwoord. Aeen paleis Been verzorgingstehuis Ceen museum

16 2.Wat was het gebouw van de Hermitage Amsterdam vroeger?  Klik voor het juiste antwoord. A een school Been verzorgingstehuis Ceen paleis Been verzorgingstehuis

17 3.Wat was het gebouw van de Hermitage in Sint-Petersburg vroeger?  Klik voor het juiste antwoord. A een school Been verzorgingstehuis Ceen paleis

18 4.Wat kun je niet zien in de Hermitage van Sint-Petersburg ?  Klik voor het juiste antwoord. Awilde dieren Bmuurschilderingen Awilde dieren Cboeddhabeelden

19 5.Hoeveel bezoekers krijgt de Hermitage Amsterdam elk jaar?  Klik voor het juiste antwoord. Aongeveer 5 Bongeveer 500 Congeveer 500.000

20 6.Waarover gaat de tentoonstelling die jij gaat bekijken?  Klik voor het juiste antwoord. Aover muurschilderingen, boeddhabeelden, kostbaarheden van zijde, zilver, glas en goud. Bover prinsen en prinsessen Cover het leven van koning Willem- Alexander Aover muurschilderingen, boeddhabeelden, kostbaarheden van zijde, zilver, glas en goud.

21 Einde van de eerste les. ®OΣLOf jαn MinnΣβoo In opdracht van de Hermitage Amsterdam.


Download ppt "Expeditie Zijderoute 1 Hermitage Amsterdam. Je gaat binnenkort op bezoek in de Hermitage Amsterdam. Weet je wat de Hermitage Amsterdam is?  De Hermitage."

Verwante presentaties


Ads door Google