De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

2 De negentiende eeuw Impressionisme. We leven in de eenentwintigste eeuw. Wat was het eerste jaar van deze eeuw?  Goed zo: het jaar 2000! Jij bent in.

Verwante presentaties


Presentatie over: "2 De negentiende eeuw Impressionisme. We leven in de eenentwintigste eeuw. Wat was het eerste jaar van deze eeuw?  Goed zo: het jaar 2000! Jij bent in."— Transcript van de presentatie:

1 2 De negentiende eeuw Impressionisme

2 We leven in de eenentwintigste eeuw. Wat was het eerste jaar van deze eeuw?  Goed zo: het jaar 2000! Jij bent in de eenentwintigste eeuw geboren. In welk jaar was dat?  Kun je bedenken wat het eerste jaar van de negentiende eeuw was?  Goed zo: het jaar 1800.

3 In 1800 waren er nog geen auto’s, geen telefoons en geen foto’s.

4 Hoe denk je dat mensen in die tijd reisden?  Treinen en vliegtuigen waren er ook nog niet in het begin van de negentiende eeuw. Met boten, paarden en wagens!

5 In het begin van de negentiende eeuw waren tekeningen en schilderijen de enige afbeeldingen. Het fototoestel was ook nog niet uitgevonden. Hoe werden er toch afbeeldingen gemaakt? 

6 Als je iemand iets wilde vertellen die in een andere stad woonde, kon je dat niet met de telefoon doen. Hoe gaven mensen in het begin van de negentiende eeuw dan berichten aan elkaar?  Mensen schreven brieven!

7 In de loop van de negentiende eeuw werden er veel uitvindingen gedaan die het leven van de mensen veranderden. De eerste treinen gingen rijden.

8 De eerste foto’s werden gemaakt.

9 Door de uitvinding van de telegraaf konden boodschappen over de wereld worden doorgegeven. Door alle uitvindingen veranderde het leven van de mensen in de negentiende eeuw.

10 Steeds meer mensen woonden in de stad en niet meer op het platteland.

11 De mensen in de stad werkten in fabrieken en niet meer op het land.

12 Aan het einde van de negentiende eeuw werd de auto uitgevonden, hierdoor konden mensen nog sneller reizen. Dit is een foto van de allereerste auto in Amsterdam!

13 Aan het einde van de negentiende eeuw werd de film uitgevonden. Dit is het allereerste filmpje dat ooit werd gemaakt!

14 In de volgende les leer je over kunstenaars in de negentiende eeuw.

15 Maar nu eerst: De Negentiende eeuw Quiz!

16 1.Wat was het eerste jaar van de negentiende eeuw?  Klik voor het juiste antwoord. A2000 B1900 C1800

17 2.Hoe reisden de mensen in het begin van de negentiende eeuw?  Klik voor het juiste antwoord. A met de auto Bmet de boot en paard en wagen Cmet het vliegtuig Bmet de boot en paard en wagen

18 3.Wat was géén uitvinding in de negentiende eeuw?  Klik voor het juiste antwoord. A De trein BDe fotografie CDe mobiele telefoon

19 4.Wat is de belangrijkste gebeurtenis in de eenentwintigste eeuw tot nu toe?  Klik voor het juiste antwoord. AJij werd geboren BNederland werd tweede op het WK voetbal AJij werd geboren

20 5.Hoe stuurde je in het begin van de negentiende eeuw een boodschap naar iemand in een andere stad?  Klik voor het juiste antwoord. Adoor heel hard te roepen Bdoor naar die andere stad te rennen Cdoor een brief te sturen

21 Einde van de tweede les. ROElOf Jan MinnEboo Kunst/CultuurEducatie Advies In opdracht van de Hermitage Amsterdam.


Download ppt "2 De negentiende eeuw Impressionisme. We leven in de eenentwintigste eeuw. Wat was het eerste jaar van deze eeuw?  Goed zo: het jaar 2000! Jij bent in."

Verwante presentaties


Ads door Google