De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Instituut voor Landbouw- en Visserijonderzoek Eenheid Technologie & Voeding www.ilvo.vlaanderen.be De mogelijkheden van smaaktesten en aromaonderzoek op.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Instituut voor Landbouw- en Visserijonderzoek Eenheid Technologie & Voeding www.ilvo.vlaanderen.be De mogelijkheden van smaaktesten en aromaonderzoek op."— Transcript van de presentatie:

1 Instituut voor Landbouw- en Visserijonderzoek Eenheid Technologie & Voeding De mogelijkheden van smaaktesten en aromaonderzoek op ILVO 2 de contactdag Melk & Zuivelproducten 12 december 2014

2 Dienstverlening Steeds op maat van de vraag

3 Waarom smaaktesten? Nieuw product Nieuw productie proces Nieuwe smaak, stabilisator, … Aanpassing van verpakkingsmateriaal Bepalen van houdbaarheid …

4 Hoelang bewaren zonder smaakproblemen?  Shelf life testen Piloottest: Aanmaak van samples Correcte verpakkingsmanier Houdbaarheid: Bewaaromstandigheden: temperatuur en licht Analysen in functie van tijd: Microbiologie Fysisch-chemische analysen: Kleur Textuur Smaaktesten

5 Smaakpanels en smaaklabo ingericht volgens de norm (ISO 8589) Voorbereidingskeuken Geconditioneerde ruimte: T, licht, ventilatie (gezuiverde lucht) Eigen getraind panel Smaak/Mondgevoel ( Triangel, Beschrijvende testen, Hedonische testen, …) Smaaktesten in het smaaklabo

6 GC-MS analyses van de smaak : aromaprofiel Gecombineerd met olfactometrie:sniffing Smaak en geuronderzoek in chemisch labo Olfactogram Aromaprofiel In samenwerking met Sensnet

7 Olfactogram Aromaprofiel

8 Dank voor uw aandacht Voor een bezoek, overleg of vraag, Aarzel niet om ons te contacteren ! FOODINOFRA, partner van het Nieuw Industrieel Beleid


Download ppt "Instituut voor Landbouw- en Visserijonderzoek Eenheid Technologie & Voeding www.ilvo.vlaanderen.be De mogelijkheden van smaaktesten en aromaonderzoek op."

Verwante presentaties


Ads door Google