De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Inwerken Niveau 4 Kerntaak 1 PM Blz. 73.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Inwerken Niveau 4 Kerntaak 1 PM Blz. 73."— Transcript van de presentatie:

1 Inwerken Niveau 4 Kerntaak 1 PM Blz. 73

2 Introductie Inwerk training kassa training bij Kijkshop Introductie nieuwe medewerkers en stagairs

3 Inwerkprogramma verwelkomen introduceren inwerken

4 Aandachtspunten bij het inwerkprogramma
Ruim tijd in om af en toe een begeleidingsgesprek te voeren. Vorm niet te snel een oordeel over de nieuwe medewerker. Sluit de inwerkperiode af met een eindgesprek. Breng een tijdspad in het inwerkprogramma. Bedenk dat er geen domme vragen bestaan. Vertel niet alles tegelijk, maar verspreid de informatie over enkele dagen of weken. Zet noodzakelijke informatie op papier. Wijs een ervaren medewerker aan als mentor.

5 Tips voor het instrueren van een nieuwe medewerker
Bepaal van tevoren wat de medewerker moet leren. Geef aan wat er van de medewerker wordt verwacht. Laat stap voor stap zien hoe een taak moet worden uitgevoerd. Controleer of de medewerker de instructie heeft begrepen. Laat de werkzaamheden daarna door de medewerker zelf uitvoeren en houd hier toezicht op. Geef complimenten als een taak goed wordt uitgevoerd.

6 Tips voor het controleren van een nieuwe medewerker
Leg vast wanneer je het werk van de medewerker zult controleren. Maak de nieuwe medewerker duidelijk dat hij regelmatig zal worden gecontroleerd en waarom. Voer de controles uit op de momenten die je hebt vastgelegd. Maak duidelijk dat het niet erg is om fouten te maken. De dino show Geef duidelijk aan wat de medewerker verkeerd doet als er iets fout gaat. Blijf rustig en geduldig. Controleer de medewerker nooit stiekem. Corrigeer de medewerker nooit in het bijzijn van klanten.


Download ppt "Inwerken Niveau 4 Kerntaak 1 PM Blz. 73."

Verwante presentaties


Ads door Google