De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Vrijwilligerswerk spreken * tekst p. 240-241 * extra: renske de greef.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Vrijwilligerswerk spreken * tekst p. 240-241 * extra: renske de greef."— Transcript van de presentatie:

1 vrijwilligerswerk spreken * tekst p. 240-241 * extra: renske de greef

2 Spreken

3 Renske de Greef Jongerenmagazine spunk.nl Columns Romans

4 Renske de Greef

5

6 En je ziet nog eens wat Over de hele wereld reizen jaarlijks vele jongeren naar arme landen om daar vrijwilligerswerk te doen. Wat gebeurt er als jonge, idealistische mensen in een vreemde cultuur terechtkomen? Guusje is net klaar met de middelbare school en wil iets van de wereld zien. Maar niet als toerist, met een Lonely Planet in de hand en een kaki moneybelt om. Tijdens een uit de hand gelopen discussie over ontwikkelingswerk neemt ze de uitdaging aan om zelf vrijwilliger te worden. In Afrika. Met hoge verwachtingen en weinig kennis van zaken vertrekt ze samen met een vriendin naar een weeshuis in Tanzania. Guusje weet niet precies wat ze daar aan zal treffen, maar ze hoopt op innerlijke wijsheid, louterende levenservaring en vooral veel exotische seks. Al snel merkt ze dat alles een stuk ingewikkelder is. Sjofele weeshuizen, niet-dankbare locals, Moeder Teresa- complexen en decadente cocktailparty’s tussen de palmbomen: Guusje zoekt naar een manier om zich hier tot te verhouden. Hoe moeilijk is het om iets goeds te doen? En je ziet nog eens wat gaat over vrijwilligers in Afrika. Over avonturiers, hippies, christenen, feestbeesten en wereldredders. Een portret van de nieuwste subcultuur in verre landen.

7 Renske de Greef Vrijwilligerswerk : http://www.youtube.com/watch?v=FOc4y2 gOblA&feature=related

8 Renske de Greef ´Ik wilde liever niet gaan reizen´: waarom niet? Waarom wél vrijwilligerswerk?

9 Lezen p. 240-241.

10 stagneren

11 bijspijkeren

12 de minderbedeelde

13 wegwerken

14 overwaaien

15 opoffering Textures scoort heel goed in het buitenland. Het zestal speelde in meer dan twintig landen en opende voor hardcore- metalvedetten als All That Remains en Slipknot. Rijk worden doen ze niet van al die shows, maar dat is geen probleem. De bandleden halen hun voornaamste inkomsten uit andere bronnen. Zo is Broks drumleraar en heeft Jacobs een succesvolle productiestudio met onder meer Guus Meeuwis en Ali B als klant. Jacobs: “De echte opoffering is ons sociale leven, want dat is eigenlijk nul. Ik heb totaal geen vriendenkring en ongeveer drie feestjes per jaar.“

16 zich onttrekken aan Wij moeten ervoor zorgen dat geen enkele lidstaat zich kan onttrekken aan zijn plicht om specifiek de positie van de vrouwen te verbeteren.

17 vervullen Europa heeft een belangrijke rol te vervullen in de bestrijding van armoede. Een penningmeester vervult de functie van de persoon die de financiën van een vereniging, stichting of commissie beheert.


Download ppt "Vrijwilligerswerk spreken * tekst p. 240-241 * extra: renske de greef."

Verwante presentaties


Ads door Google