De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Kies Hoe en wanneer installeren Wat is het doel Hoe werkt het (7 schermen)

Verwante presentaties


Presentatie over: "Kies Hoe en wanneer installeren Wat is het doel Hoe werkt het (7 schermen)"— Transcript van de presentatie:

1 Kies Hoe en wanneer installeren Wat is het doel Hoe werkt het (7 schermen)

2 Hoe en wanneer installeren Hoe Download het programma en de database van de internetsite www.fuzzybuz.nl (u download een zip file en dat pakt u uit);www.fuzzybuz.nl Kopieer het programma Kies.exe en het bestand kies.mdb in dezelfde directory op de computer of een USB stick; Wanneer Nadat u op www.fuzzybuz.nl ziet dat alles is opgezet op basis van de nieuwe kandidatenlijst.www.fuzzybuz.nl Nu kunt u het al installeren om te oefenen met de kandidatenlijst van 2004.

3 Wat is het doel werken als rekenmachine bij het opmaken van de uitslag op een stembureau: -het berekenen van de per kandidaat ingevoerde stemmen -het berekenen van de per partij ingevoerde stemmen -het berekenen van de in totaal ingevoerde stemmen het controleren of -het aantal kiezers -het aantal gebruikte stembiljetten -het aantal uitgebrachte stemmen met elkaar kloppen

4 Hoe werkt het 1 Als u het programma start ziet u dit scherm Lees de beschrijving

5 Hoe werkt het 2 Druk op knop tab Invoeren algemene gegevens Vul gegevens in, voor zover bekend (aantal uitgebrachte stemmen weet u nog niet; soms hints bij invoervak).

6 Hoe werkt het 3 Druk op knop tab Invoeren stemmen Vul in: Lijstnr, Kandnr, Aantal, noem Naam die afgedrukt wordt; degene die opleest zegt akkoord, u drukt op de knop “Invoeren”. Als u toch een fout hebt gemaakt kunt u de laatst ingevoerde regel weghalen; u drukt op de knop “Verwijderen …”. Ligt de fout eerder zet dan in de bovenste lijst het driehoekje op de foute regel, u drukt op knop “Corrigeren …” en u geeft de goede gegevens in. Nadat alle stemmen zijn geteld en ingevoerd gaat u de ontbrekende gegevens in het tabblad “Invoeren Algemene gegevens” invoeren.

7 Hoe werkt het 4 Druk op knop tab Proces verbaal U kunt uw papieren proces verbaal invullen met gebruikmaking van de gegevens zoals die afgebeeld staan op het document op het scherm.


Download ppt "Kies Hoe en wanneer installeren Wat is het doel Hoe werkt het (7 schermen)"

Verwante presentaties


Ads door Google