De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Afdeling/Naam Meervoudige installatie van Futurion op een netwerk Z:\Futurion.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Afdeling/Naam Meervoudige installatie van Futurion op een netwerk Z:\Futurion."— Transcript van de presentatie:

1 Afdeling/Naam Meervoudige installatie van Futurion op een netwerk Z:\Futurion

2 Afdeling/Naam Image copy van Futurion op een netwerk Z:\Futurion Image

3 Afdeling/Naam Wat kan er fout gaan (1) Als je op het 1e werkstation futurion start gaat het goed, maar als je op een 2e werkstation tevens Futurion wilt starten krijg je de volgende foutmelding. Dit komt omdat de leerlingen lees en schrijfrechten hebben op de directory Futurion. Hierdoor blokkeert windows de file en kan een 2e gebruiker het bestand niet starten.

4 Afdeling/Naam Hoe op te lossen (1) Als de rechten voor de leerling beperkt worden tot: Read and execute List Folder Contents Read blokkeert Windows de files niet meer en kunnen de files door meerdere gebruikers tegelijkertijd gestart worden.

5 Afdeling/Naam Wat kan er fout gaan (2) Als je Futurion afsluit krijg je deze foutmeldingen. Dit komt omdat Futurion de voortgangsgegevens van de leerling wil opslaan in de file: C:\futurion\1\FT1_1.USR Omdat de leerling geen schrijfrechten heeft kan Futurion het niet opslaan.

6 Afdeling/Naam Hoe op te lossen (2) Als je de leerlingen schrijfrechten geeft voor de file: FT1_1.USR werkt het wel. Let op!! Als meerdere leerlingen tegelijkertijd werken met Futurion overschrijven ze elkaars gegevens. Laat de leerlingen na het afsluiten de file FT1_1.USR wegschrijven naar een diskette of een eigen lokatie op het netwerk. Je kunt dit automatiseren met een BAT.file.

7 Afdeling/Naam Wat kan er fout gaan (3) en hoe op te lossen (3) Als je bij het opstarten deze foutmelding krijgt heeft de leerling waarschijnlijk geen schrijfrechten in de Windows directory. Dit heeft te maken met het in Futurion gebruikte lettertype. Als de leerlingen lees en schrijfrechten heeft voor de files: in de windows directory werkt het wel.

8 Afdeling/Naam Overzetten van een geconfigureerde cursus naar een andere PC De data van de geconfigureerde cursus wordt opgeslagen in: C:\futurion\Naam.cnt C:\futurion\ Naam.fut C:\futurion\ Naam.tlt C:\futurion\ Naam.usr Als je deze files op memory stick zet kun je ze openen in de Futurion configurator en opslaan op de directory van een andere PC. Futurion slaat naast de bovengenoemde files bij vrijgave het bestand C:\Futurion.nl\futurion.pub op. Deze file bevat een lijst van alle geconfigureerde cursussen en de lokatie hiervan. Als je de cursus vrijgeeft kunnen leerlingen de cursus starten met het Ikoon Futurion cursus starten

9 Afdeling/Naam Wat kan er fout gaan (4) Bij het opslaan krijg je de volgende foutmelding. Dit komt omdat Futurion de geconfigureerde cursussen niet kan opslaan. De leerling heeft immers geen schrijfrechten. Geef de leerling schrijfrechten op de directory: Futurion.nl\Tools En ook voor de file: Futurion.nl\Futurion.pub


Download ppt "Afdeling/Naam Meervoudige installatie van Futurion op een netwerk Z:\Futurion."

Verwante presentaties


Ads door Google