De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Amerika Aicha en yamal.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Amerika Aicha en yamal."— Transcript van de presentatie:

1 Amerika Aicha en yamal

2 Inhoudsopgave 1.) REISWERELD 2.)CULTUUR 3.)EETGEWOONTES 4.)KLIMAAT
5.)INENTINGEN

3 Inleiding

4 REISWERELD Reisbegleider Piloot Stewardess Hotelmanager
Grondstewardess reisbegeleider Reisbureau Animatieteam Skieleraar

5 cULTUREN 1. De belangrijkst godsdienst van jullie land is ? Het belangrijkst godsdienst van Amerika is christendom 2. Hoe is dit geloof tot stand gekomen in jullie land? 3. Hoe begroet men elkaar in dit land en waarom? 4.Wat zijn de rechten van de man en vrouw ? 5. welke feest dagen heeft jullie land Nieuwjaarsdag, Martin Luther King Day, Presidents Day, 1e Paasdag, Memorial Day, 1e Pinksterdag, Independence Day, Labor Day, Columbus Day, Halloween, Election Day, Veteran's day, Thanksgiving, Kerstmis 6.Wat is het belarijkst exportproduct van jullie land? 7.Wat is het aantal inwoners van jullie land? het aantal in wooners van Amirika is  (2013) 8.Wat is de hoofdstad van jullie land? De hoofdstad is Washington D.C . 9.Welke kleuren heeft de vlag van jullie land rood, wit en blauw

6 EETGEWOONTES Amerikanen staan er voor bekend dat ze van zogenaamd fastfood houden. Zeer bekend zijn de fastfoodketens als MCDonald’s en Burger King. Het is het land waar veel kinderen voor hun tiende levensjaar nog nooit een peer hebben gegeten en sommigen zelfs niet weten hoe die er uit ziet.

7 KLIMAAT Het klimaat van Hawaii (Verenigde Staten van Amerika) De staat Hawaii ligt in de Grote Oceaan, ten westen van het vasteland van de Verenigde Staten. Wie Hawaii wil bezoeken vanuit Nederland die moet zich voorbereiden op een lange reis. Na een reis van minimaal twaalf uur naar de westkust van Amerika moet je nog zo'n vijf tot zes uur vliegen naar de prachtige eilanden van Hawaii. De staat Hawaii bestaat volledig uit vulkanische eilanden, waarbij de westelijke eilanden het oudste zijn en de oostelijke eilanden het jongste. Op dit moment is de vulkaan Loihi onderwater een nieuw eiland aan het vormen, dat waarschijnlijk over zo'n tienduizend jaar boven water komt. Hawaii roept al snel associaties op met de huladans, bloemenkransen en de specifieke ukelele. Wie op vakantie naar Hawaii gaat zal nog steeds in aanraking komen met deze lokale zaken, de typische Hawaïaanse taal zul je steeds minder aantreffen. Die heeft op veel plekken plaats moeten maken voor het Engels.

8 INENTINGEN Om naar Amerika te reizen hoef je niet verplicht vaccinaties te halen. Wel wordt aangeraden om eventueel een herhaling van de inentingen te halen die in Westerse landen gebruikelijk zijn. Hieronder vallen DTP (Difterie, Tetanus, Polio) en BMR (Bof, Mazelen en Rodehond). Daarnaast is een vaccinatie voor Hepatitus B voor Amerikanen in veel staten verplicht.


Download ppt "Amerika Aicha en yamal."

Verwante presentaties


Ads door Google