De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Moleculaire Gastronomie Martin Schreiber Lisa Huijgen Margriet van Vianen 16-01-2015 NIBI- conferentie.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Moleculaire Gastronomie Martin Schreiber Lisa Huijgen Margriet van Vianen 16-01-2015 NIBI- conferentie."— Transcript van de presentatie:

1 Moleculaire Gastronomie Martin Schreiber Lisa Huijgen Margriet van Vianen NIBI- conferentie

2 Programma Inleiding Bètasteunpunt en Moleculaire Gastronomie (10 minuten) Lezing over Gluten (15 minuten) Practicum over glutendeeg (35 minuten) Nabespreking met discussie (15 minuten)

3 Bètasteunpunten Professionalisering Aansluiting tussen vo en ho Vakontwikkeling

4 Bètasteunpunt Wageningen heeft de ambitie de bètakennis uit het groene domein specifiek in te zetten om het voortgezet onderwijs te versterken en de instroom richting Bèta- opleidingen te vergroten. “Voor inspiratie en nieuwe kennis in uw klas!” Bètasteunpunt Wageningen

5 Lesproducten & diensten Nascholingen: Dynamische ecologie 18 en 30 juni, Nieuwe visies op ecosystemen Forensisch DNA-onderzoek 8 juni, DNA in de context van Forensisch onderzoek Lesproducten: Digitale simulaties: World Food Challenge / red de papegaai Module Algen voor het leven Lesbrieven immunologie (allergie en vaccinatie)

6 Lesmodules NLT Biologie

7 Spiegel ei Vanille ijs met mango

8 Spiegel ei Mango ravioli op een bedje van kokos Mango ravioli gemaakt met behulp van sferificatie Met alginaat en calcium Kokos gel is door het toevoegen van agar of carrageen

9 Mosterd ijs met een gel van olijfolie en een schuim van azijn  Mayonaise  Verwachting kan smaak perceptie beinvloeden

10 Twee werelden Wetenschap: Onderzoek naar chemische en fysische processen bij bereiden van voedsel Kok: trial-and-error Combinatie: nieuwe smaken & structuren

11 * Plaats afbeelding hier Opbouw module

12 Theorie Smaak en sensoriek (biologie) Basiscomponenten (scheikunde) Inzoomen op twee structuren (natuurkunde/scheikunde) Emulsies Schuimen Mogelijkheden aan practica Sensorisch onderzoek (kinine) Spherification (gel-bolletjes) Diverse recepten

13 Wetenschap in de keuken Een perfect eitje koken

14 Interessante boeken Harold McGee: On food and Cooking Herve This: Molecular Gastronomy, building a meal Eke Marien/Jan Groenewold: the Cook & the Chemist

15 Veel plezier!


Download ppt "Moleculaire Gastronomie Martin Schreiber Lisa Huijgen Margriet van Vianen 16-01-2015 NIBI- conferentie."

Verwante presentaties


Ads door Google