De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Praktische E.H.B.O Voor leiding en scouts een praktisch inzicht in de theorie en praktijk tijdens opkomsten.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Praktische E.H.B.O Voor leiding en scouts een praktisch inzicht in de theorie en praktijk tijdens opkomsten."— Transcript van de presentatie:

1 Praktische E.H.B.O Voor leiding en scouts een praktisch inzicht in de theorie en praktijk tijdens opkomsten

2 paniek Probeer paniek te voorkomen. Dit is een besmettelijk gebeuren.
Blijf als leiding kalm en hou overzicht. Zet meteen lijnen uit waarbij de scout ook een taak krijgen. Beoordeel de ernst van de verwonding en neem dan pas een beslissing.

3 Eerste onderzoek Wanneer de scout huilt, gilt, schreeuwt, praat is indicatie van minder ernstig. Dek meteen wonden af, zien van bloed kan paniek veroorzaken en flauw vallen. Controleer op breuken, bij breuken eerst stabiliseren daarna vervoeren evt.. Vraag personalia i.v.m. hersenschudding er kan dan geheugenverlies zijn ( datum, naam).

4 Verbinden wonden Gebruik steriel gaas.
Bij wijd staande wonden maak een zwaluwstaart van leukoplast. Schaafwonden uitspoelen met water en na opkomst wond onbedekt laten (heelt sneller). Gebruik driekante doek als nood verband. Laat de gewonde scout nooit alleen. Licht ouders in, in overleg evt. naar ziekenhuis

5 Flauw vallen Flauw vallen is een kortdurend zuurstof gebrek naar de hersenen, meestal voordat de persoon op de grond ligt is hij al bij. Laat s.o. minimaal 10 min. Plat liggen daarna in fases laten zitten en staan. Flauwvallen is geen signaal van zwakte het kan iedereen overkomen door spanning, zien van bloed, angst, paniek.

6 botbreuken Niet kunnen, willen bewegen Plaatselijke pijn
Abnormale stand Wat te doen Rust geven mitella bij arm en schouder Onbeweeglijk maken been,enkel,knie Nooit koelen (verergert de pijn) Verbinden, spalken, bellen

7 Kneuzing, verstuiking, ontwrichting
Kneuzing overal op het lichaam de blauwe plekken ? Verstuiking altijd bij een gewricht Ontwrichting altijd bij een gewricht Kneuzing koelen Verstuiking steun geven Ontwrichting behandelen als botbreuk

8 bewusteloosheid Controleer de ademhaling
Leg s.o. altijd op zijn zij mond naar de grond Blijf de ademhaling controleren 112 bellen waar je ook bent (zeggen dat het om bewusteloosheid gaat) Stuur iemand om de ambulance op te wachten en te sturen naar s.o..

9 reanimatie Indien we te maken krijgen met een reanimatie meteen als eerste 112 bellen met de mededeling van plaats en dat het om een reanimatie gaat. Cursus per groep aanvragen voor 1 avond bij b.v. de hartstichting voor goede instructie en certificaat.

10 Plusscout kring ‘Gooi’
Wil graag opkomsten verzorgen over e.h.b.o. Voor de scouts een middag met uitleg Voor leiding een avond/ middag met dia’s en praktijk Wij kunnen zo een opkomst geheel voor groepen organiseren Interesse Kijk ook op onze website


Download ppt "Praktische E.H.B.O Voor leiding en scouts een praktisch inzicht in de theorie en praktijk tijdens opkomsten."

Verwante presentaties


Ads door Google