De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

8. Leg Nathans woorden uit: ‘ Wie kann ich meinen Vätern weniger als du den deinen glauben? Kann ich von dir verlangen, dass du deine Vorfahren Lügen strafst,

Verwante presentaties


Presentatie over: "8. Leg Nathans woorden uit: ‘ Wie kann ich meinen Vätern weniger als du den deinen glauben? Kann ich von dir verlangen, dass du deine Vorfahren Lügen strafst,"— Transcript van de presentatie:

1 8. Leg Nathans woorden uit: ‘ Wie kann ich meinen Vätern weniger als du den deinen glauben? Kann ich von dir verlangen, dass du deine Vorfahren Lügen strafst, um meinen nicht zu widersprechen? ’ Hij zegt: ‘Hoe kan ik mijn voorouders minder geloven als jij de jouwe gelooft? Kan ik van jou verlangen, dat jij jouw voorouders niet gelooft, en jij mijn voorouders wel gelooft?’ Uitleg: Hij wil eigenlijk zeggen dat er geen superieure geloof bestaat, maar dat iedereen het recht heeft op zijn eigen geloof.

2 9. De broers zijn bij de rechter. Waarom? Omdat ze vinden dat ze allemaal recht hebben op de ring, dus leiderschap van de familie. Dit vinden ze omdat ze alle drie een ring hebben gekregen van hun vader.

3 10. Wat antwoordt de rechter? Welke raad geeft hij de broers? Zijn raad is: Als je in de ring gelooft, dan zal je je ook als goed mens gedragen en dan zal de ring zijn ‘werk’ doen. Ze zullen zich dus goed gedragen en vooral niet meer ruziën. Ook zegt de rechter dat zij hun achterkleinkinderen over 1000 jaar weer naar de rechter moeten laten komen en dat er dan een oordeel zal komen.

4 11. Hoe zeg je in het Nederlands: ‘Es eifre jeder seiner unbestochnen, von Vorurteilen freie Liebe nach.’ Als je het letterlijk vertaalt dan staat er: ‘Ieder streeft zijn vrije liefdesopvattingen na, die onbedorven zijn en vrij van vooroordelen’. Uitleg: Je moet proberen je los te maken van vooroordelen en proberen iedereen (met zijn religie) te accepteren zoals hij is.

5 12. Welke morale thema staat in de gelijkenis/parabel van de ring centraal? Dat er geen superieure geloof is. Dat verdraagzaamheid en tolerantie belangrijk zijn om goed met elkaat te leven.

6 13. In welke situatie van de huidige tijd kan je de gelijkenis van de ring vertellen? Conflicten tussen landen rondom geloof (b.v. Israel en Palestina) Overal waar ruzie is om geloof

7 Das Ende! Zijn er nog vragen/meningen?


Download ppt "8. Leg Nathans woorden uit: ‘ Wie kann ich meinen Vätern weniger als du den deinen glauben? Kann ich von dir verlangen, dass du deine Vorfahren Lügen strafst,"

Verwante presentaties


Ads door Google