De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Duitsland Door Maxime en Birgit. inhoudstabel De ligging De ligging Landschap en klimaat Landschap en klimaat De inwoners De inwoners De rein De rein.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Duitsland Door Maxime en Birgit. inhoudstabel De ligging De ligging Landschap en klimaat Landschap en klimaat De inwoners De inwoners De rein De rein."— Transcript van de presentatie:

1 Duitsland Door Maxime en Birgit

2 inhoudstabel De ligging De ligging Landschap en klimaat Landschap en klimaat De inwoners De inwoners De rein De rein Monumenten Monumenten Vlag en volkslied Vlag en volkslied

3 De ligging De ligging Duitsland ligt midden van Europa. Duitsland ligt midden van Europa. De hoofdstad van Duitsland is Berlijn. De hoofdstad van Duitsland is Berlijn. Het land is niet zo groot als Frankrijk of Spanje. Het land is niet zo groot als Frankrijk of Spanje. Er wonen wel de meeste mensen. Er wonen wel de meeste mensen.

4 Landschap en klimaat Europa is een continent van schiereilanden. Europa is een continent van schiereilanden. Er zijn 2 belangrijke zeeën namelijk de Oost zee en de Middellandse zee. Er zijn 2 belangrijke zeeën namelijk de Oost zee en de Middellandse zee.

5 De inwoners. De meeste Duitsers spreken Duits. De meeste Duitsers spreken Duits. Een minderheid van de bevolking (ongeveer 8 procent) is buiten Duitsland geboren. Een minderheid van de bevolking (ongeveer 8 procent) is buiten Duitsland geboren.

6 De rein De Rein is een van de belangrijkste rivieren van heel Europa. De Rein is een van de belangrijkste rivieren van heel Europa. Al in de tijd van de Romeinen was de Rijn (Rhenus noemden ze die) een belangrijke scheepvaartroute. Al in de tijd van de Romeinen was de Rijn (Rhenus noemden ze die) een belangrijke scheepvaartroute.

7 Monumenten Ook de Brandenburger Tor is een symbool van de deling en de hereniging. Het is zonder twijfel het bekendste monument van de stad met bovenop de poort een beeld van de godin an de overwinning, Victoria Vlakbij de Brandenburger Tor staat het Rijksdaggebouw, dat na de hereniging werd gerestaureerd en opnieuw in gebruik werd genomen door het Duitse parlement. De koepel werd in ere hersteld, zij het nu van glas. Je hebt er een prachtig panoramisch uitzicht over de stad. Ook de Brandenburger Tor is een symbool van de deling en de hereniging. Het is zonder twijfel het bekendste monument van de stad met bovenop de poort een beeld van de godin an de overwinning, Victoria Vlakbij de Brandenburger Tor staat het Rijksdaggebouw, dat na de hereniging werd gerestaureerd en opnieuw in gebruik werd genomen door het Duitse parlement. De koepel werd in ere hersteld, zij het nu van glas. Je hebt er een prachtig panoramisch uitzicht over de stad.

8 Vlag De vlag van Duitsland heeft de kleur zwart,rood,geel en daarin een vogel. De vlag van Duitsland heeft de kleur zwart,rood,geel en daarin een vogel.

9


Download ppt "Duitsland Door Maxime en Birgit. inhoudstabel De ligging De ligging Landschap en klimaat Landschap en klimaat De inwoners De inwoners De rein De rein."

Verwante presentaties


Ads door Google