De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

SIS is het Studenten Informatie Systeem voor studenten en docenten

Verwante presentaties


Presentatie over: "SIS is het Studenten Informatie Systeem voor studenten en docenten"— Transcript van de presentatie:

1 Wat is SiS ? www.hva.nl/sis
SIS is het Studenten Informatie Systeem voor studenten en docenten. Inschrijving bij je HvA-opleiding en je studieresultaten worden hier bijgehouden.

2 Wat kan je met SiS ? Op SIS kun je o.a. je cijfers en je studievoortgang bekijken, maar je kunt jezelf ook inschrijven voor onderdelen van je studie (bijvoorbeeld minoren of tentamens), vrijstelling(en) aanvragen (verzoekschriften) en online je diploma aanvragen.

3 (Minor-)inschrijvingen
Je kunt je via SIS inschrijven voor onderwijs en studieactiviteiten. Of je jezelf moet inschrijven hangt af van de opleiding die je volgt, soms doet de onderwijsadministratie dit voor je. Voor minors geldt dat je dit altijd zelf moet doen. Inschrijven op studieactiviteiten kan alleen in een bepaalde periode. Je vindt op de DLWO van je opleiding wanneer deze periodes zijn. De inschrijfperiode voor minoren in het tweede semester van studiejaar loopt van maandag 7 oktober 9.00 uur tot en met zondag 20 oktober 2013. Inschrijven kan op de volgende manieren : Door het zoeken van een studiedeel (vak/minor): als je weet wat de omschrijving of het studiegidsnummer van het vak is. Vanuit ‘mijn studievereisten’ Met het nummer van de studieactiviteit kun je direct inschrijven.

4 Studiegegevens Mijn studieresultaten Alle studieresultaten staan in SIS, ook van eerdere opleidingen aan de HvA. Klopt er iets niet met jouw resultaten neem dan contact op met de onderwijsadministratie van jouw opleiding. Mijn studievereisten Hier staat een overzicht van alle studiedelen (vakken, minoren, stage etc.) die jij moet halen om een diploma te bemachtigen. Ook de vereisten van eerdere opleidingen vind je hier. Mijn adviseurs Hier vind je jouw adviseur, dat is jouw Studieloopbaanbegeleider (SLB’er), coach of mentor. De onderwijsadministratie heeft je gekoppeld aan een adviseur. Klopt er iets niet neem dan contact op met de onderwijsadministratie van jouw opleiding. Mijn studierooster In het rooster staan alle studieactiviteiten waarvoor je ingeschreven staat. Dit zijn in ieder geval de studieactiviteiten waar je een beoordeling voor moet krijgen. Mijn studiegegevens Hier zie je de opleiding(en) waarvoor je bent ingeschreven.

5 Studieadvies/diploma
Diploma aanvragen Iedere opleiding kiest of zij haar studenten een diploma laat aanvragen via SIS. In de meeste gevallen hoef je niet zelf je propedeusediploma aan te vragen, dat regelt de onderwijsadministratie voor je. Je moet meestal wel zelf je bachelordiploma aanvragen. Kijk voor de procedure op het intranet van je opleiding. Diplomeringsgegevens Je kunt hier de status van je diploma-aanvraag zien en het traject volgen. Mijn studieadviezen Hier vind je een overzicht van de studieadviezen die vanaf studiejaar zijn uitgebracht.

6 Verzoekschriften Via SIS kun je verzoekschriften indienen bij de examencommissie. Deze verzoekschriften zijn opgenomen: 1. Vrijstelling 2. Afwijkend aantal studiepunten: je wilt het vak volgen voor een afwijkend aantal studiepunten 3. Extracurriculair vak: je wilt een vak volgen boven op de vakken die je al doet voor je diploma 4. Vervanging: je wilt een vak vervangen door een ander vak binnen de HvA 5. Extern onderwijs: je wilt een vak vervangen voor een vak buiten de HvA.


Download ppt "SIS is het Studenten Informatie Systeem voor studenten en docenten"

Verwante presentaties


Ads door Google